Борисов: Нинова ми каза нещо, от което настръхнах. Ако е вярно, сглобка няма да има!

България отблизо

„Ако това е вярно, което сега опозицията изговори от парламентарната трибуна, трябва много, много да се замислим“ – това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС).

Думите му са по повод изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, че самолет, излетял от Германия с опасни бежанци, уличени в куп престъпления, е кацнал у нас.

 

„Ако е вярно трябва незабавно или тези хора, които са дошли – както аз постъпвах преди три години… подобен самолет с обявени от немското правителство за убийство, грабежи, изнасилвания и други да ни ги върнат в България…

Ако е вярно или трябва незабавно да презаредят самолета и да си ги пратят откъдето са дошли или да се върнат в Германия, за да лежат в немски затвори и да си излежат присъдите.

Ако нашите са го допуснали това е недопустимо! Позорно!“ – отсече Борисов и поясни, че „тук не говорим за нещастните, бягащи от войната семейства, защото съм казвал, че на тях винаги трябва да им помагаме“.

Тези или трябва веднага да влязат в затвора в Германия или в българския.

Срамувам се, ако това е вярно! Ако са допуснали подобни неща това е катастрофа!“, разгневи се Борисов и поясни, че няма значение от кой ресор е човекът, допуснал това да се случи.

„Още сега ще искам доклад за това дали е вярно. Днес трябва незабавно да се реагира“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Бих призовал да спрат медийните изяви. За няколко дена ли става въпрос. Припряност, при положение че ясно казах.

На 5 март го обявявам на партията, заявяваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки. Г-н Петков да се замисли как би изглеждало едно такова правителство и как ще отговаряме на въпросите в пленарна зала, защото от това, което питат, виждам, че много неща не са направени“, обяви Борисов по повод изказването му от сряда, че ако не се разберат, ще ходим на избори.

По думите му с Петков трябвало да мислят как да направят по-работещо правителство.

„Имаха три години. Да бяха сменили КЗК, а не само да ми го натякват. Три пропуснати години, а сега за няколко дена недоволстват. 

Коалиционното споразумение няма да е нещо, което няма да чуят. Няма подмяна на приоритети“, добави бившият премиер.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *