Борисов обвини президента в предателство! Вижте какво „сгафил“ пред ГЕРБ Радев

България отблизо

Президентът Румен Радев беше надпартиен, обаче сега стои плътно до своя шеф Корнелия Нинова и всички виждат, че  вече не е надпартиен.

Така  премиерът Бойко Борисов захапа за пореден път опонента си, който вчера каза, пред журналисти, че оставена без обществено внимание, корупцията се разраства като раково образувание.

По повод визитата на Борисов в Москва, президентът коментира, че „българското правителство най-после излезе от летаргията си  по отношение на Русия и започна да демонстрира някаква адекватност “ И добави, че докато цялото внимание на управляващите е насочено към Западните Балкани и европредседателството,  за корупцията няма почивен ден.

Борисов подскочи от критиката и моментално отвърна: „Всеки ден ние слушаме упреци за правителството, нито дума срещу  опозицията. Нито звук за това, което са сторили през годините. Нито дума срещу Нинова, а  само срещу правителството.  Тогава безпартиен ли е президентът, попита многозначително премиерът.

Като удобно забрави чий слуга беше Плевнелиев, който говореше единствено от името на ГЕРБ и за пет години не постави вето върху нито един закон, приет от управляващите.

За мен неговите действия са предателство на всичко свършено от ГЕРБ за народа, нацупи се премиерът.

Аз не разбирам и сините, които протестираха вчера пред парламента срещу строежа на АЕЦ „Белене“. Защо нарекоха мен  „слуга на Путин“, като Радев отиде  пръв в Русия, а за него  нямаше подобни изказвания. Каква е тази политическа злоба и падение? От една страна ме атакуват защо съм отишъл, от друга аз съм бил слуга, а Радев не, добави като сърдито дете Борисов.

Но въпреки това се радвам на това,  на което България заприлича. Сега атакуваме чакалнята на еврозоната, влизаме в банковия съюз, който ще гарантира  бизнеса, увеличаваме заплатите, грижим се за хората, даваме пари за образование и здравеопазване.

И не чуваме едно благодаря.

Ние ли да обясним на Борисов защо не чува благодаря?

Този възход, който вижда,  само в неговите очи.

Здравеопазването е низ от фалирали болници.

Образованието – над 700 закрити училища.

Благосъстоянието – пенсии, увеличени с пет лева и ток и парно с 15.

Престъпност и корупция, избуяли до небето.

Не ни пука за чакалнята, защото не я искаме!

Не ни пука за еврото, защото и него не го искаме.

Искаме си нашата България, в която се чувствахме сигурни. От убийци, от рекетьори, от алчни работодатели.

Искаме си спокойствието.

Искаме отново пълни села, български плодове и зеленчуци и детски смях.

А получаваме само страх, далавери и несигурност.

И една чакалня, в която не знаем какво ще чакаме.

Може би, Годо!

 Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

2 thoughts on “Борисов обвини президента в предателство! Вижте какво „сгафил“ пред ГЕРБ Радев

  1. Какво са за теб „действията на президента“ въобще не ни интересува. Интересува ни какво СА ЗА БЪЛГАРИЯ неговите действия. И виждаме, че той прави всичко възможно, в рамките на неговите правомощия, ЗА ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *