Борисов оптимистично: ГЕРБ ще събере 120 гласа за Конституцията! България има нужда от умни политици като нас!

България отблизо

Всеки юрист знае, че това, което предложихме ние, е проект на чернова.

Така премиерът Бойко Борисов коментира внесените предложения на ГЕРБ за нова Конституция. 120 гласа – ще ги съберем, убеден е Борисов относно нужната парламентарна подкрепа, която ГЕРБ трябва да получи от депутатите.

Инфарктни сметки за ГЕРБ имаше до снощи, не им стигаха пет подписа за  нова Конституция, а сега се отказа и техният човек Георги Марков.

И за децата е ясно, че какъвто и да е проекта за нова конституция, ВНС може да промени абсолютно всичко в нея – от първата до последната страница, коментира още Борисов. Това беше нужно, за да покажем има ли политическа воля за рестарт в партиите.

После може да стане това, което каже БСП, ДПС и всички, които са във ВНС. Защо не искат? Защото са лъгали, посочи премиерът. По думите му ако не съберат нужната подкрепа, ги чака работа.

Кой е лъгал, Слънцето не уточни.

Вероятно е имал уговорка с ДПС, но те го изпързаляха на последната права. С БСП едва ли се е договарял, въпреки че е правил опит да вербува отделни членове, но не е успял.

Остава „ВОЛЯ“, която непрекъснато се върти като пумпал. Вероятно Марешки се е предал и по-точно продал.

Борисов така и не обясни защо му е рестарт, но явно това е последната му надежда да остане на власт.

Ако утре обаче 120 души решат да променят законите и дори изборът на президента да става от самите тях, а не от народа, народът ще реагира. На него му писна да го водят за носа и да го управляват еднолично и против волята му.

И всъщност какво право на глас има в момента Борисов, след като го подкрепят само 18 процента от българите?

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *