Радев към депутатите: Разпуснете незабавно парламента, имам вариант за Конституция!

България отблизо

При експертен кабинет отново режимът на Борисов ще организира изборите, посочи държавният глава.

Народните представители по Конституция изразяват волята на народа, затова следва да се съобразят с тази воля, а тя е ясна – незабавни оставки на правителството и на главния прокурор и честни избори.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев. Тези нестихващи протести са истинският вот на недоверие. Не може проваленото управление на Борисов да води конституционни дебати.

Цинично е това управление, което погази Конституцията, да дарява на българите нова Конституция.

Българите са единни в решимостта си да отстранят тази власт. Това управление приключи морално, час по-скоро трябва да приключи и формално. Всичко друго е агония, заяви Радев.

Най-важното е народните представители в никакъв случай да не гласуват за експертен кабинет, защото той няма да е нищо друго, освен марионетка на сегашния режим. Експертен кабинет ще е измама за очакванията на българите. При експертен кабинет отново режимът на Борисов ще организира изборите, посочи държавният глава.

Имам вариант за нова Конституция. Няма да се оставя да бъда въвличан в този дебат. Ще го инициирам веднага и то много експертно, но в момента, когато видя оставките. Това в момента е най-важната задача пред обществото.

Незабавни оставки на правителството и главния прокурор, служебен кабинет, честни избори, новo доверие, подчерта Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *