четвъртък, април 25, 2024
Начало > България отблизо > Борисов отново нахално поучава Русия: Ние не се месим във вашите вътрешни работи, но трябва да си подобрите демокрацията!

Борисов отново нахално поучава Русия: Ние не се месим във вашите вътрешни работи, но трябва да си подобрите демокрацията!

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов и министърът на икономиката Лъчезар Борисов са на обиколка в Сливница. Това стана ясно от поредното живо включване от фейсбук страницата на Борисов.

Не стана ясно, обаче, защо премиерът спомена задържането на опозиционния лидер Алексей Навални.

Тук не става въпрос да се месим във вътрешните работи на Русия, а за чисто демократичен процес, че всеки, който не харесва дадено управление, има право на глас. Защо в България може да има, и то в пълния му обем, а другаде не може? Предлагам да чуем какво мисли президентът Радев, защото ние настояваме за неговото освобождаване“, изрече премиерът.

Борисов не може да не знае, че Навални не е арестуван, заради опозиционна дейност, а за присвояване на стотици милиони рубли. Той и екипът му са си присвоили пари, и то в особено големи размери. Тоест, те са действали като обикновени крадци и мошеници. И като такива попадат под обсега на руския закон.

А руският закон не е като „законите“ на Борисов. В Русия не се шегуват с хората, които присвояват държавни пари или спестяванията на другите. Това не е като в държавата на Борисов, където стотици милиони и милиарди държавни пари са дадени на свързани фирми. Тези фирми са направили нещо – основно пътища, които след година или две е трябвало отново да бъдат ремонтирани.

Това е една от корупционните схеми, а има и много други. Депутати като Елена Йончева разкриха доста от тях. Но какво направи Борисов, който пледира, че в България имало по-добра демокрация от Русия?!

Подаде ли си оставката?! Не! Каза ли какво всъщност стана с разгрома на КТБ?! А къде отидоха милиардите на Васил Божков?!

И това е само върхът на айсберга. При тази огромна корупция в България,  Борисов има нахалството да поучава Русия какво било демокрация. И да дава за пример себе си.

Че уж той давал възможност на всеки да бъде опозиционер. Хайде де! Не е ли това огромно нахалство?!? Защо не пита осъдените от съдилищата, доминирани от ГЕРБ. Или тези, на които бе унищожен бизнеса. И много други подобни на тях.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *