Борисов пак избяга от парламента. Питат го защо заробва България със заеми, но той имал по-важна работа. Вижте каква:

България отблизо
Настояваме премиерът Бойко Борисов да дойде на дебатите за F-16 и да каже кой го е упълномощил да поема ангажимента самолетите да се платят накуп. Това заяви народният представител от ПГ на по време на дебатите по сделката за F-16.

,,Искаме да дойде в Народно събрание да заяви това тук пред нас, както и да отговаря на въпроси кой го е упълномощил да поема такива ангажименти. Това може би означава, че американската страна не е искала това“, посочи Нинова, цитирана от Новини. бг.

 

Лидерът на БСП попита още премиерът Бойко Борисов защо се налага парламентът да актуализира бюджета и правителството да взима заем.

 

,,Очевидно парите на са от борба със сивата икономика и от контрабандата. Отговорността лежи в раменете на министър-председателя, особено за това скандално изказване за еднолично решение да се плати сделката сега и веднага накуп“, подчерта Нинова.

 

Председателстващият Емил Христов посочи, че в зала е ресорният по точката вицепремиер Красимир Каракачанов и увери, че все пак министър-председателят ще бъде уведомен за искането на БСП.

Ето и „важната“ причина, поради която премиерът не застава пред народа.

Премиерът Бойко Борисов ще посети Службата по пожарна безопасност във варненския кв. „Аспарухово” за среща с пожарникарите. Визитата на министър-председателя е насрочена за 11,30 часа, информират от пресслужбата на Министерски съвет.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също се спаси във Варна. Тя ще наблюдава националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2019“. Тя ще бъде посрещната с военен ритуал на Морска гара и ще приеме строя на почетния караул. След церемонията председателят на парламента ще наблюдава различни епизоди от военноморското учение от борда на фрегатата „Верни“, съобщават от пресцентъра на Народното събрание.

Депутатите и народът пак останаха с пръст в уста. ГЕРБ си е осигурил кворум чрез патриотите и Марешки и ще гласува сделката, а народът ще остане без отговор кой и защо го зароби с тези заеми и хвърчила.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *