Борисов пак наведе гръб пред Брюксел и отново послушно козирува!

България отблизо

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави българите в телефонен разговор с премиера Бойко Борисов.

„Българското правителство прояви силна воля и не затвори църквите в момент, в който хората имат нужда от вяра и надежда“, заяви председателят на ЕК. Тя изтъкна още, че българите, посетили храмовете за Великден, са били дисциплинирани и са следвали препоръките за социална дистанция.

По време на разговора, Бойко Борисов и Урсула фон дер Лайен обсъдиха плановете и възможностите на Европейския съюз за излизане от кризата, свързана с пандемията от COVID-19.

Двамата разговаряха и за разработването на конкретни мерки за бързо възстановяване на икономиките на страните от общността.

„В тази ситуация е нужно ЕС да покаже единство. Сигурен съм, че както винаги ще намерим ефективно решение на проблемите и заедно ще успеем да преодолеем в кратки срокове последиците от забавянето на икономическите процеси и растежа в страните“, заяви министър-председателят Борисов.

Премиерът информира председателя на Европейската комисия и за намеренията на България да ускори действията си за кандидатстване за чакалнята на Еврозоната. Борисов изтъкна пред Лайен постиженията на страната ни в процеса по подготовката ни и конкретните стъпки и усилия, които правителството, банковият сектор и надзорът в страната ни реализират съвместно, пише в свой материал информационна агенция Блиц.бг.

В коментар на ИСТИНАТА нека видим питал ли е Борисов или някой друг овластен чиновник, хората в България дали искат ЕС, Еврозона, Шенген и прочие други удоволствия от съмнително естество?!

Колко пъти да повтаряме, че този въпрос, който засяга всички в страната не може да се решава еднолично от един човек?! Преди пандемията хората в България бяха категорично против унищожаване на нашата национална валута. А сега не само не са си променили мнението, но вече и тези,които бяха „за“ Еврозоната, сега не са толкова сигурни. И то по простата причина, че всички видяха как Брюксел не си мръдна пръста да помогне дори на най-старите членове на ЕС като Италия и Испания.

Защо тогава ние да се бутаме насила в Еврозоната?! За да получаваме нелепи заповеди за весели прасета и щастливи кокошки, както и да унищожим за кой ли път Южен поток, АЕЦ „Белене“, да приемем Истанбулската конвенция и други подобни нелепици, насочени срещу коренните интереси на България?!

Затова трябва веднъж завинаги да кажем „НЕ“ всякакви такива домогвания на брюкселския елит, който се провали в най-важното – в защитата на своите членове и съюзници.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *