Борисов пак се натяга на САЩ: Гони двама руски дипломати, били шпиони!

България отблизо

Шпионска афера разкриха от ДАНС и сезираха Спецпрокуратурата, която задейства разследване.

Оказа се обаче, че двамата шпиони са руски дипломати, които се ползват с имунитет. Те събирали разузнавателна информация за военната техника на нашата армия, а им помагали български граждани. За всичко това е уведомено Външното ни министерство, съобщиха от прокуратурата.

По сигнал на ДАНС, в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство за престъпление срещу Република България – за това, че две лица – чуждестранни граждани, са събирали информация, представляваща държавна тайна, с цел издаването й на чужда държава или чужда организация.

В хода на разследването по досъдебното производство е установено, че в периода от 2016 г. до настоящия момент, двама граждани на Руската федерация са осъществявали разузнавателна дейност, при която са търсили информация за плановете за модернизация на българската армия и поддръжката на техническата годност на военната техника, съобщава Дарик.

В коментар на ИСТИНАТА ще отбележим, че по-смешно нещо скоро не сме чували. ДАНС казва на прокуратурата, а тя завежда дело, че двама руски дипломати ни шпионирали. И какво шпионирали?!

Ами, шпионирали военната ни техника. Но…тя цялата ни военна техника е руска. И тук – там има по някоя западна такава, която обаче е от 1970 г. Пита се в задачата какво ще шпионират тези руски дипломати като руската техника те си я знаят, а брадясалите  западни оръжия хич не ги интересуват.

Ама така е, когато човек иска да се натегне на господарите си. Тогава започва да съчинява небивалици. И защото няма какво друго да се шпионира в България, те шпионирали военната ни техника. А, и да не забравим, шпионирали и военно-промишления ни комплекс.

Но, какво има да му шпионират и на него като и той произвежда само руски автомати Калашников и по някоя зенитно-ракетна система от типа на най-старите Катюши. С други думи, при нас няма какво да се шпионира, но нали от Вашингтон са дали за домашно на Борисов да създава скандали и да се говори, че руснаците са шпиони, отровители и т.н., понеже пет пъти уж опитвали да отровят оръжейния търговец Гебрев, ама той още си е жив и здрав и се чуди кой го е тровил, пък той не знае.

Както казва нашия народ никога не е късно да станеш за резил. Ама Борисов май взе да става за резил прекалено много.

Затова трябва да си ходи. Затова и защото мнозинството български граждани не го искат вече за премиер.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *