Борисов изненадващо: И аз искам експертен кабинет! Вижте обаче къде е уловката!

България отблизо
Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много, както и мен, защото мога да си работя за партията, а не да се движа по социално-икономически и финансови теми. Важните неща за България ги свършихме в този мандат. Експертен кабинет е правилен, ако има висока политическа култура във всички.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов при поредна инспекция на АМ „Хемус“ край село Буховци, обл. Търговище.  Любопитно е , че Борисов не е уведомил предварително за посещението си там, вероятно от страх да не бъде засечен или блокиран от протестиращи.  Вижда се, че на място са само медиите, които обслужват властта.

 

Борисов отговори и на въпрос за диалога между него и президента. „Между двете институции той върви. Коментираме генералитета, посланиците и мероприятията, които организираме заедно”, допълни премиерът.

 

Според министър-председателя президентът Радев вече е политически играч. „Той не е равно отдалечен, не е безпристрастен. Той е много силно политически украсен. Към коя политическа партия – дали ще е нова, към БСП или ДПС, които го избраха, но със сигурност не е към ГЕРБ. Това обаче го прави субект”, категоричен бе премиерът.

Премиерът посочи, че експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много
Той направи коментар но предложението на ДПС за съставяне на експертен кабинет. „Проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпарламентарните партии, които не по моя вина се разцепиха, не можаха да влязат в него.

 

Оформиха се няколко политически проекта, които са длъжни да „загряват около пистата”, за да си подберат избиратели. Те няма да спрат, разбирам ги. Това е в тяхна полза. Не значи обаче, че на всеки, който му се приискат избори, трябва да ги провеждаме”, заяви той.

Думите на Борисов означават само едно.

ГЕРБ ще продължи да управлява, но ще смени името на кабинета с експертен.

БСП ще откаже да излъчи свои министри и всички останали парламентарно представени партии ще се облажат с някое кресло, за да мълчат.

Протестиращите отвън, ще продължат да си протестират.

Тогава каква е промяната?

Купуване на време и избягване от служебен кабинет, който трябва да се състави от президента.

Тоест никаква, освен, че и ДПС ще влезе във властта.

Не, че някога е излизала…

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *