Борисов пак се ядоса: Някои толупи спят до обяд и ми задават въпроси после!

България отблизо

Изобщо нямаше да развалям на хората празничното настроение, ако не съзирах поредния умисъл. Щабът никога не е бил разформирован.

Това заяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов.

„От две седмици Щабът ме умолява да спра гаврата всяка сутрин с тях. Много хора идват тук да се заяждат с тях“, каза той и добави: „Умолявам ви, това да го прекратите и да работим по друг начин“, такъв смс ми прати Мутафчийски.

Вчера, докато беше брифингът с Арнаудова, ние с Мутафчийски бяхме горе и работихме до 10:30 след това. Днес правим правителствено съвещание с Щаба. С него по няколко часа си опонираме как и по какъв начин да пуснем парковете и планината“, каза Борисов.

„Щабът е доста голям. Част от Щаба всяка сутрин се явява в лицето на неговия председател. Всяко нещо се обсъжда по стотици пъти, докато не се намери пълен консенсус и тогава те слизат и обявяват това, което трябва“, каза премиерът.

„Всеки ден – вечер в 00:00 ми дава колко са заразените и починалите. После сутрин в 7:00 пак това ми се казва. Това е без заплащане, без събота, без неделя, без почивен ден. Докато някои толупи спят до обяд и ми задават въпроси после“, гневно заяви премиерът.

„Един от най-добрите ми приятели написа заглавие „Убиха генерала“? Какво е това? Щабът работи на пълни обороти. Горанов всеки ден натиска да отпускаме – дали фитнеса, дали спорта на открито“, каза лидерът на ГЕРБ.

Според него няма никаква светлина в тунела, пише в своя статия информационна агенция Блиц.бг.

Може би премиерът иска никой да не му задава въпроси. Но…обществото има въпроси. И то много, особено по време на пандемия. И иска отговори. На часа. Затова нека премиерът да не се гневи на журналистите. Те просто си вършат работата. Въпреки че ги нарича мисирки и толупи. Нали не искаме хората да са в неведение какво се случва с епидемията? И какво е нужно да правят те самите?!

Ясно е, обаче, че брифингите се изчерпаха. Те само напрягат хората, защото нищо ново не се съобщава, освен броя на заразените и починалите. Сега е важно, както каза и Българският лекарски съюз, да запазим освен физическото, и психическото здраве на хората. А щабът нека си работи. И да действа, според обстановката.

Но да отчита и това, че хората повече не могат да издържат заключени. Защото психиката влияе изключително много и на физическото здраве. Тя е по-страшна и трябва да се постави под контрол.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *