Борисов побесня заради разговорите им с Петков и милиардите, отишли при Путин

България отблизо

„Не знам дали Найо Тицин ги съветва, но всеки ден разбирам, че трябва да мълчим, че трябва да оставим Денков и Габриел да направят оценка на министрите. А всъщност те всеки ден са в студиата.

Виждам в изказванията им откровени неистини“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС) по повод словесните нападки между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ).

 

По думите му те се опитват да се ребрандират като някакви антикорупционери. „Език мой, враг мой. Най-малко им отива такъв образ на фона на скандалите през последните месеци. В спортното министерство са десетки хиляди левове рушвети. В електронното министерство стотици милиони.

Денков казва, че му стесняваме възможностите. Когато те питат за Северна Македония и те се объркаш като пиле в кълчища и външния министър трябва да ти оправя нещата…“, каза Борисов.

 

„През тези две години милиарди отидоха за Путин през „Лукойл“. Вчера казах на колегите, че където и да разрежат тръбите, то ще видят, че тече руски газ.

През последните две години няма едно нещо построено.

Литнахте по студиата да обяснявате колко сте готини. Не може да боядисате това, което сме построили„, продължи Борисов, говорейки на пиара на ПП Найо Тицин.

„Как се опитвате да си припишете скрининга. А ние говорихме с Киро, че ще го направим. Обаче той пред партньорите говори, че само те го предлагат“, продължи лидерът на ГЕРБ да говори на пиара на „Промяната“. И се възмути, че всичко, което си говорят, после го чува по студиата.

Ако евентуално има ротация, то трябва да ни предложат министри. Всички ресурсни министерства са техни“, обясни Борисов.

Попитан защо Денков го обвинява, че пречи на отношенията му със САЩ, той заяви: „Кой му пречи и с кое? Неговите министри вече 10 дни са там. В дипломацията е много важно да имаш опит. Системата не работи като се сяда на телефончето и почва да си звъни на когото си иска. Заявяват се разговори. Външните министри идват в България за теми, важни за държавите им“, обясни още той.

Що се отнася до ветото, той заяви, че са се разбрали да си дадат 5 дни за всеки един текст да бъде поправен.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *