Борисов: Президентът да не ми казва колко пари да харча! Сега магистралите ли да спра заради него?

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в град Лъки. Заедно с него е зам. регионалният министър Николай Нанков. „470 000 лв. са дадени за двете свлачища в района. Следобед ще бъде свикана комисията, за да може всички опасни места – Петърч, Костинброд, Брезница и софийските участъци да се започне работа“, посочи той. 

„Следобед министър Христо Терзийски събира Щаба за бедствия и аварии, защото има проблеми на много места – Петърч, Костинброд, Гоце Делчев, деретата по Брезница, Дъбница и на други места, за да може да се вземе решение днес и да се отпуснат средства за възстановяване на участъците. Трябва да се потърсят специалисти.

По пътя за Рилския Манастир има 80-90% е наклонът и могат да работят само алпинисти. Днес се надявам да се отпуснат пари и да се започне да се разчиства. Надявам се до края на деня да се получат средствата. Правим училища и блокове, даваме милиони за пътища. Пътят за Кръстова вода е на привършване. За Родопите се влагат много пари и мисля, че хората го виждат. Обходите на Пловдив и Асеновград също се правят“, посочи премиерът.

„Много бих искал, когато следващия път президентът се изказва, да каже които пари да спрем. Той казва, че се харчат много пари. Да каже: Борисов спри 15% увеличението на полицаите, увеличението на учителите, спри парите за кметовете. Да каже които пари да спрем – за хората на първа линия, за мерките 60/40, 80/20? Да спрем АМ „Хемус“, защото не е важно за Варна и Търново, да спрем Монтана – Враца – Видин, да спрем АМ „Европа“? Да каже: „Спрете незабавно АМ „Струма“. Харчели се пари… Изброих сигурно 5 млрд. лв. Пандемия е. Виждате в другите държави в какви тежки условия са. В България с майсторско управление в момента сме добре и бизнесът работи“, допълни Борисов.  Така хвърля едни приказки. Нека да каже кое съсловие сме облагодетелствали“, призова той. „15 години бях най-стиснатият в държавата, но това даде резултат и сега харчим повече по време на пандемията“,  каза премиерът.

А ние много бихме искали да знаем защо парите се появиха сега предизборно и от къде  се взимат.

Както и защо имаме 33 милиарда външен дълг, щом Борисов е спестявал толкова много.

Или дай да захапем президента, пък останалото няма значение!

Tagged

1 thought on “Борисов: Президентът да не ми казва колко пари да харча! Сега магистралите ли да спра заради него?

  1. Колко пари и как да бъдат похарчени се гласуват в бюджета за годината със закон постановен от Народното събрание. Министър Председателя е длъжен да изпълнява закона за бюджета. Извън бюджетни разходи съюо се одобряват от НС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *