Борисов цъфна в католически храм в Раковски, целуна ръка и заговори за деца, пари и избори

България отблизо

Навръх големия християнски празник Антоновден премиерът Бойко Борисов разгледа един от храмовете, изградени с помощ на дарители в Раковски, където е една от най-големите католически общности у нас.

Заедно с него са социалният министър Деница Сачева и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Става въпрос за катедрала, която Борисов разгледа  и не скри, че е много красива. И не пропусна да запали свещичка пред иконите, пишат от щаба му.

Премиерът коментира и факта, че парламентарните ни изборите съвпадат именно с католическия Великден и строгия пост за православните християни.

„Какво да направим. Така стана“, заяви той. И мълчаливо обвини президента за този „грях“.

Тъй като нито е строил тази църква, нито е давал пари за обновлението й, той започна да говори за постиженията си в държавата.

Важно е да се стабилизират финансите.   За училища и детски градини ще даваме пари. Важното е хората в Раковски да са добре“, каза той. „Най-много ме е яд на водопровода и канализацията, не за друго, а защото първо разкопаваш, хората тогава се дразнят, а после асфалтираш и всички забравят“, добави Борисов. „Другото богатство, което успяхме да направим, е все повече хора да остават в малките населени места.

Тук има поминък и красива природа. Навсякъде, където мина, има и прираст на деца. Това значи, че младите хора се чувстват по-сигурни. В последните години постоянно увеличаваме доходите на всички“, завърши Борисов.

Вчера същите думи бяха повторени в Родопите, където пък се наблегна на детските площадки и училищата.

А преди няколко седмици премиерът се удари в гърдите, че село без  джамия не е оставил.

Джамии…

Католически празници…

Борисов нищо не пропуска да посети презизборно.

Все пак три папи са го галили по главата, а той е целувал многократно ръката на Елдоган.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *