Борисов продължава в безсилна ярост да топи Радев пред ЕС. Готвел саботаж на демокрацията! Служебните министри пък говорели като жълт сайт

България отблизо

Това не е битка за изборна победа, а битка за демокрацията. Това заяви председателят на Групата на Европейската Народна партия (ЕНП) в Европейския парламент (ЕП) Манфред Вебер във видео разговор с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите на Борисов, за един месец управление на служебното правителство на кандидат президента Радев, е налице провал във ваксинациите, спиране на жизнено важни за икономиката инфраструктурни проекти и блокиране на Плана за възстановяване и развитие за България.

„Благодарение и на Вашата подкрепа, получихме извънредно 2 700 000 ваксини, за да имунизираме българския народ и да тръгнем бързо напред. Сега голяма част от тези ваксини седят по фризерите и не се ползват. А срокът им на годност тече. Това е чудовищен провал не само за България, но и за европейската солидарност. Защото се оказва, че сте ни помогнали напразно“, посочи Борисов.

Той бе категоричен, че служебният кабинет се държи като жълт сайт за сензационни, но неверни новини. „България е в хаос, защото отново управляват старите комунисти. Всеки ден се хвърля нещо в медиите, като целта не е да се доказва, а да се разказва. Обвиниха ни в подслушване. Обвинения от най-високо ниво – от президент и вътрешен министър. Не са дали нито едно доказателство. Следващият парламент щял да разследва. Това е откровен циничен саботаж“, заяви Борисов.

От своя страна Манфред Вебер изрази категоричната си подкрепа към ГЕРБ и подчерта, че ще следят под лупа провеждането на парламентарните избори в България на 11 юли. „Аз следя какво се случва в България и Бойко, имаш много работа. ЕНП те подкрепя, стоим твърдо зад теб. Разчитай на нас!“, подчерта Вебер.

По време на разговора председателят на ГЕРБ изрази своите сериозни опасения, че се готви мащабна фалшификация на изборните резултати през манипулиране на софтуера на машините. „Реваншизмът на Радев и подчинените му министри е толкова брутален, че смениха дори хора, занимаващи се с управлението на горите или храните. Какво общо има храненето с изборите?!? Нали те затова са на власт – за да организират честни избори. Очевидно целта им е друга. Да смажат ГЕРБ и да осигурят служебна победа на кандидата за президент Радев наесен“, заяви Бойко Борисов.

Двамата изразиха категоричния си ангажимент към продължаване на работата на ЕНП по преодоляване на здравните и икономическите щети от COVID-кризата в Европа и света. „Трудните моменти не бива да отслабват нашата общност и нашата вяра. Само придържането към ценностите ни ще ни преведе през тъмнината“, обединиха се двамата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *