Борисов разпореди: Да се спре работата по проекта на Стратегията за детето! Грижа за малките, или грозен популизъм?

България отблизо

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов работата по проекта на Националната стратегия за детето (2019-2030 г.) е спряна поради породилите се негативни обществени реакции на част от обществото. Това съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

Целта на документа никога не е била да отнема децата от техните семейства и да противопоставя интересите на децата и техните родители, се посочва в съобщението.

Въпреки това Министерството на труда и социалната политика отчита реакциите на обществото и породилите се страхове в резултат на спекулативни интерпретации на заложените в проекта на стратегията мерки, допълват от министерството.

„Държавата няма да решава вместо родителите или да изземва правата им. Подкрепата и грижите за детето и родителите са свързани. Най-добрата среда за детето е неговото семейство. За всички нас е важно да имаме общо разбиране за развитието на следващите поколения българи“, се посочва в съобщението.

Защо сега бе, Вожде?

От една година в социалните мрежи се водят люти спорове, но ти не ги забеляза. Минаваха през едното ти ухо и излизаха през другото.

Как между две мачлета изведнъж реши да спреш нещо, което на практика вече се прилага в България и никой не може да го спре?

Каква е разликата между Стратегията и Закона и с какво ще помогне тя на подрастващите и на родителите им?

Как ЕДИН ПРЕМИЕР МОЖЕ ДА СПРЕ ЕДНОЛИЧНО КАКЪВТО И ДА БИЛО ПРОЕКТ? А след това тихичко да го пусне, защото това рано или късно ще се случи. А народът няма да научи.

А ние пък не вярваме да е спрял точно този документ, който ще ни приближи още повече към ЕС и е по техен диктат.

Ако има спиране, то е временно и само до изборите.

Някой вярва ли, че наистина е спрял Стратегията?

Ние не.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *