По тъмна доба изтръгнаха фигурата на граф Игнатиев от бюст-паметника му във Варна

България отблизо

Горната част на бюст-паметника на граф Игнатиев във Варна е изцяло изтръгнат от постамента му. 

Цялата фигура на монумента е била съборена и се намира точно пред паметника, а в момента от Областната дирекция на МВР проверяват случая и снемат отпечатъци.

Към 11.15 часа фигурата на граф Игнатиев вече я няма, видя репортер на Радио Варна.

Община Варна ще съхрани бюст-паметника на граф Н.П. Игнатиев до възстановяването му, съобщиха от общинския пресцентър.

По-късно от полицията ще изнесат повече информация за вандалската проява, случила се снощи. В района има много камери и извършителите ще бъдат установени, подчертаха от ОД на МВР във Варна.

В 9:10 ч. тази сутрин гражданин е сигнализирал дежурния служител в Община Варна за вандалски набези върху паметника на граф Н. П. Игнатиев, който се намира в Градската градина между Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и филиала на театъра във Варна, съобщиха Община Варна.

 

Директорът на дирекция „Култура и духовно развитие“ Антония Йовчева и началникът на Общинска полиция гл. инспектор Георги Ковачев са констатирали, че металните планки в основата на бюст-паметника са изкривени, вероятно с лост, ръбовете са откъртени и винтовете са компрометирани. Няма липсващи елементи.

Монументът е демонтиран и ще бъде прибран и съхранен, докато не бъдат отстранени повредите по него. След това ще бъде възстановен на мястото си.

Припомняме, че това е пореден вандалски акт върху този паметник.

Tagged

1 thought on “По тъмна доба изтръгнаха фигурата на граф Игнатиев от бюст-паметника му във Варна

  1. Много дегенерати са се нароили по тази наша земя. В древността са ги избивали. По този начин са запазвали чистотата на народите. А сега господарите ги използват за „черната“ работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *