Борисов се вайка: Радев ще е виновен, ако ни вкарат в трети избори!

България отблизо

Ако ни вкарат в трети избори – по вина на Радев, държавата ще колабира. Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членовете на партията, излъчена на живо във Фейсбук.

Той за пореден път обвини сегашните управляващи в репресия спрямо ГЕРБ.

По негови думи на всички им е станало ясно какви са манипулациите с машините и припомни информацията от вчера, че в няколко секции в чужбина от общо 39 проверени има разминаване между данните от протоколите и машинните разписки за гласуване, а девет секции не са предали изборни книжа.

Борисов бе категоричен, че единствено спрямо ГЕРБ има тенденциозно отношение. Въпреки манипулациите обаче „разликата накрая трябваше да я натаманяват, за да могат „Има такъв народ“ да излязат малко преди нас“. Това обаче по негови думи нямало значение, защото ГЕРБ нямало да предложат правителство.

В момента, в който се състави правителство, Радев ще си прибере вересиите и всичко ще се изсипе на главата на Слави Трифонов, прогнозира бившият премиер.

Според него, ако е имало политическа класа, при равния резултат на ГЕРБ и ИТН е трябвало президентът да извика двете партии на разговори, за да се разберат да работят заедно, а догодина да се направят още едни избори.

Борисов упрекна и служебният здравен министър Стойчо Кацаров за бездействието по отношение на коронавируса. Според него ваксинационният процес трябва да се възстанови.

Ако аз управлявах, Кацаров отдавна щеше да е махнат и щях вече да съм се извинил на медиците от Пирогов, заяви той относно казуса с нарушенията, установени от НЗОК и спора за фиктивните хоспитализации.

По негови думи цялата държава е видяла, че Кацаров е лъжец, но президентът продължавал да стои зад него.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *