Борисов се изгаври лошо с Тагарев и заговори за новото правителство

България отблизо

Председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов говори в кулоарите на Народното събрание (НС) преди заседанието днес и заяви, че е оптимист за преговорите с „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) за съставяне на правителство. Той взе на подбив военния министър Тодор Тагарев за обещани на Украйна ръкавици с 5 пръста за зимата, които ще стигнат до тях през лятото. 

 

 

Аз съм много голям оптимист днес, защото най-сетне в Министерски съвет (МС) влиза точката за ръкавици, вълнени, с 5 пръста за Украйна и вече за лятото, министър Тагарев ще изпрати, надяваме се до август – ръкавиците. БТР-ите са си още в София, но за август ще имат ръкавици“, коментира Борисов.

Борисов коментира и текущите преговори с ПП-ДБ за кабинет.

„Когато Габриел стане готова и всичко се договори или не се договори, ще излязат и ще кажат. Благодаря на колегите, че толерантно запазват мълчание, докато се разберат, един процес на договаряне изисква отстъпки и от двете страни“, каза той.

По думите му един процес на договаряне на правителство изисква отстъпки и от двете страни.

 

 

„Последното, което трябва да бъде отсъдено, е от Мария Габриел и тя ще работи с тези хора, не трябва да обръщаме държавата с краката нагоре. Във всички правови държави се правят избори и на тях политическите партии поемат своята отговорност. Няма държави на регулаторите, и т.н.

Не съм чул някъде да се провеждат избори и да се говори, че министрите нямат значение, а били важни другите работи. Политическата отговорност се носи от политическите партии“, коментира Борисов по повод изявления от Кирил Петков, че по-важни били регулаторите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *