Борисов се нахвърли върху Радев и Слави. Знам им подлите схеми!

България отблизо

Родина е това, което ти е в сърцето, за да си готов и да умираш, ако трябва. Аз съм се клел в знамето и знам, че вече десетки, стотици хиляди български мюсюлмани, които могат да кажат същото.

Това заяви бившият премиер и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов от Разградско.

„В този фантастичен край живеят християни, мюсюлмани, но и други етноси“, каза той.

„Радев раздели държавата политически и то толкова тясно, че изпадаме в момента в абсурдни ситуации. Слави от една страна иска да е победител, а от друга опозиция“, заяви Борисов.

Как първата и втората партия са опозиция, а петите и шестите ще правят опозиция. Те не ги искат в селото пъдар, а те кмет на селото ще ги правят“, добави лидерът на ГЕРБ.

„Председател на парламента от опозицията, шефовете на най-важните комисии – от опозицията. И аз искам да съм такава опозиция“, каза експремиерът.

По думите му уж не искат ГЕРБ и ДПС, ама май не искат само ГЕРБ.

„Карадайъ ме обижда много по време на цялата кампания, но никой не му обръщаше внимание. Говореше за пожарникаря, а сега какво? Сега уж е скаран с Радев, но май е като с Христо Иванов за Росенец. И двете партии си утвърдиха мандата“, каза той.

Борисов изтъкна, че е човек, който гледа фактите:

„Истината е, че има много тежка четвърта ковид вълна. Днес поздравих проф. Мутафчийски, има рожден ден, нека да е жив и здрав. Той, Кантарджиев, Балтов и Кунчев изнесоха 3 вълни на плещите си, но ги изчегъртаха и сега не знаят какво да правят“, каза той.

„Поболяхте населението. Още е слънчице, ама после няма да е така. Ще препълните интензивните и моргите и ще видите после какво ще стане“, каза Борисов.

По думите му в същото време в съседните страни на България има проблем с мигрантите. „Те са първият буфер“, добави той.

„По мое време имахме нулева нелегална миграция. Винаги обаче сме казвали, че хората, които бягат от война и бедствия, ще им оказваме помощ“, подчерта експремиерът.

Според него не може цяла Европа да заяви, че ще приеме бягащи и търсещи подслон, а ние да мълчим. „Нека се погрижим поне за хората, които са помагали на българските войници там“, каза той.

„В Афганистан мрат хора. Нашето правителство обаче не казва, че трябва да помогне, а те тайно се опитват да правят нещо“, смята лидерът на ГЕРБ.

В Афганистан хората бягат от смъртта. Ние трябва да ги приютим поне за малко и да покажем, че сме състрадателни и хуманни“, каза той.

Като гледам как се въртят нещата, след някой и друг месец от ГЕРБ пак ще зависят много неща“, прогнозира Борисов.

„Ще се окаже, че ние сме единствената държава в ЕС, която когато започнаха пожарите в Турция, не им помогнахме с дори символика“, каза експремиерът и припомни, че лично преди е звънял при проблем:

„Лично можеше една линейка да пратят, една пожарна, да покажат съпричастност“, добави той.

Такива лъжи по мой адрес изсипаха, толкова лъжи… добре го направиха, но сега им блесва цялата същност. Видяхте им кандидатите за министри, какви хора са и как се карат само за постове. Не ги интересува нито ковид, нито миграцията. Само искат актуализация“, каза Борисов.

Той призова хората да не се поддават в тази криза на игрите на Радев. „Помните как ДПС играеше за ИТН по време на изборите“, припомни той.

По думите на Борисов Асен Василев е взел парите за „Хемус“ и е изкарал, че си е намерил от джоба пари. „Ама то като напълниш така едно, ще изпразниш друго. Мене питаха ли ме от къде намирах пари“, запита той.

„В парламента се хилят ехидно с кърпичките“, добави Борисов.

Според него хората бързо ще направят разлика. „Аз очаквах, че за година, но.. А сега разбрах, че Тошко казал, че не му пука какво казват от ГЕРБ, защото ние не трябвало да сме в парламента. Чакай бе, ти Хитлер ли стана?, запита Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *