Борисов се похвали: Пак си говорих с Денков по нощите. Ето с какво ме запозна

България отблизо

Искам да поздравя правителството, зърнопроизводителите и всички сектори, които имат стачна готовност. Това, което от ден първи ги моля, е да седнат да преговарят. Вчера го направиха, днес няма задръствания в София. Надявам се това нещо да го решим в парламента.

Вчера говорих в 22:00 часа след преговорите с Денков. Запозна ме как вървят преговорите, имат пълната ни подкрепа като парламентарна група, ако трябват законодателни промени. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

 

Той уточни, че няма информация Делян Пеевски да е участвал в преговорите със зърнопроизводителите.

По-рано Христо Иванов заяви, че предстои конституционните промени да бъдат разгледани на първо четене още на 6-ти октомври, като се очаква около 6-7 декември промените да бъдат гласувани на второ и трето четене.

„Таймингът е такъв. На първо четене да мине на 6 октомври. До декември трябва да свършим. Това е изключително важно“, коментира в тази връзка Борисов.

„Може да го наричаме сглобка, може да го наричаме некоалиция. Нито аз съм в коалиция с ПП-ДБ, нито с ДПС“, каза още лидерът на ГЕРБ. 

Над 20 номинации за кандидати за кметове на София имало в ГЕРБ, стана ясно още от думите му.

“Вчера една баба ми се обади и каза: „Айде бе, кажи го тоя кандидат за кмет“. ГЕРБ е демократична партия, в нея има събрание, имам над 20 номинации за кандидат за кмет на София. Изчакайте няколко дни, ще ви събера в централата и ще го обявя”, каза Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *