Борисов се разлюти. Лъжи, лъжи и пак лъжи! Не съм се срещал с президента, защото ми е основен опонент и ме мрази

България отблизо

След президента Радев техният основен коалиционен партньор и веднъж победител на избори ИТН Слави Трифонов публично се отрече от тях. След това г-жа Корнелия Нинова ги нарече аматьори и обясни как са лъгали и най-важният показател е как близо 200 хиляди по-малко гласуваха за тях. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на партията. 

„Жалкият опит да ни свързват с хартиена бюлетина също е голяма манипулация. Ние ги победихме с над 5% с техните машини, техните вълшебни флашки, техният вътрешен министър и целия контрол, който имаше върху тях“, обясни той.

 

„Това е харчене на много енергия и сме подкрепили БСП. Би могло да се търси консенсус за експертно управление. Г-жа Нинова не благодари на ГЕРБ, че подкрепи техния закон. Бързо го забрави. Да видим какво ще каже президентът. За съжаление, пак да кажа, нямаме контакт и връзка с него и не знам ще сложи ли вето или няма да сложи. Там ще водим нов разговор, защото не можем да бъдем обвързвани в нещо като спасителен пояс на партията на Промяната, наречена от президента „шарлатани“, припомни Борисов.

„Все повече граждани разбират какви щети са нанесли на държавата. Забелязвам опити, заради корупционните им сделки, да бъдем обвързани пак с президента. Говорим за издигнатия, или подкрепен от тях президент – от ПП, БСП, ДБ. Действаме институционално“, посочи той.

„Най-услужливо адвокатите на промяната забравят да ме попитат Шишков как се държи? Личи ли си координация между ГЕРБ и министър Шишков или Демерджиев? Или министър Минеков? Да не изброявам други. Това услужливо поднасяне на новини и събития ме накара сутринта да се включа. Не можех да гледам как се издевателства върху Деница Сачева“, ядоса се експремиерът.

Борисов обясни и кой точно е Темелков, за когото го попита водещата на сутрешния блок на Нова тв Мира Иванова.

„Аз дори не се сетих кой е Темелков. Сега се сетих. Това е един човек в една агенция, който никога не е бил в ръководството. И е на работа там. Значи, когато Калина Константинова или Божанов стават министри, няма проблем, че са били в ГЕРБ, а когато някой изобщо не взимащ никакво управленско решение, в национален ефир ми се дава за пример, че този човек е назначен или върнат от служебното правителство.

Разбирате ли колко несъответствия има в един въпрос. Повече няма да търпим. Когато има несправедливост ще се включваме. Ако оставим една лъжа, тя ще започне да броди в София. Радев е основният ни политически опонент. Ние имаме големи различия – Северна Македония, Украйна, оръжията“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ заяви категорично, че повече няма да позволи никой да издевателства срещу хората му и ще се водят дела, които ще продължат да печелят.

„Имаме няколко дни да използваме единствения шанс за редовно правителство и трябва да оставим комфорта на проф. Габровски да си проведе срещите и разговорите, да успокои страстите и да се опитаме да направим правителство“, каза Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *