Борисов се САМОРАЗКРИ: Ето кой всъщност стои зад прокуратурата в случая Елена Йончева!

България отблизо

Още преди да се е произнесъл съдът, премиерът Бойко Борисов индиректно обвини Елена Йончева освен в пране на пари и в… кражба. Нещо, което и прокуратурата не посмя да направи. 

„Нямам абсолютно нищо общо с тези неща. Нито имам нещо общо с КТБ, нито с който и да е било. Така премиерът Бойко Борисов коментира обвиненията на Елена Йончева срещу премиера и това, че БСП защити журналистката.

„Всеки да си носи отговорност за това какво е направил“, отсече Борисов, цитиран от blitz.bg.

„Крадецът казва дръжте крадеца. Не се занимавам с такива хора. Те за „Добро утро“ за „Лека нощ“ трябва да казват Бойко Борисов“, уточни премиера.

Странно е, че премиерът не само е запознат изцяло с обвиненията на прокуратурата, които би трябвало да са прокурорска тайна, но и ги приема за даденост. За него не важи „Невинен до доказване на противното“, а без да се е произнесъл съдът, самият той произнася присъда. От чие име? На партията си, или лично?

Вместо да каже, че изпитва уважение към Елена Йончева, като журналист, който се опитва да разкрие истината, той  я посочва с пръст и казва  „Не се занимавам с такива хора! „. А това изказване не само посочва увереност във вината й, но може да се превърне в сигнал, директно към прокуратурата и съда да действат с твърда ръка и да накажат човек без достатъчно доказателства. А това вече е страшно!

Припомняме, че Елена Йончева в прав текст заяви, че обвиненията на Специализираната прокуратура срещу нея за пране на пари са по поръчка на премиера Борисов. И че той е превърнал прокуратурата в бухалка срещу хората, които разкриват далаверите на ГЕРБ. Всичко, което каза Елена Йончева вижте ТУК.

Припомняме още, че Елена Йончева осъди премиера Борисов за клевета.

Червената депутатка  не е първата, която прокуратурата и съдът тормозят. Преди нея беше тероризиран и скандализиран единственият критик на Борисов, лидерът на Атака Волен Сидеров. Освен че го обвиняваха в много измислени неща, хората, на които началник се явява Борисов, го вкараха в ареста, заедно с Десислав Чуколов.

Сидеров бе и душен от полицаите в центъра на София. Те уж го защитавали от нападатели, но го държаха за гушата. И изобщо не спряха каратиста Камен Попов да разкървави, с рязък и непредизвикан удар, лицето на атакиста. И това стана в момент, когато полицаите уж защитаваха Сидеров.

Дано не се започна такава „защита“ и на Йончева!

Автор Иво Македонски, istinata.net

 

 

 

 

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *