Борисов: Така и не разбрах защо партийната субсидия е 8 лева, но трябваше спешно да я гласуваме

България отблизо

Моето предложение ще бъде – БНТ и БНР, където държавата дава финансирането да станат безплатни по време на избори за всички политически партии.

Това каза по време на извънредно заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. Демокрацията е доказала, че с работеща многопартийна система, дава най-добри резултати. Така че дебатът за какво да се харчи субсидията – да има правила за какво може да се харчат парите“, заяви Бойко Борисов. „Ние сме били против, след референдума да се увеличават партийните субсидии. Но знаете, в парламента се предизвиква криза – беше прекъснато заседанието на парламента.

Няколко пъти говорих с финансовия министър, с Валери Симеонов, не можехме да направим кворум да приемем бюджета.

За мое най-голямо съжаление, в момента, в който гласувахме партийните субсидии, 30 точки ги минахме за половин час. Сиреч, оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват от тази точка само в бюджета. За мен бюджетът беше по-важен, защото става въпрос цяла година какво ще работи държавата, общините и министерствата и заетите в производството хора да бъдат спокойни. Но тази тема няма да я сваля от нашето внимание. Затова възлагам анализ на финансовия министър, защото сега ние на сляпо подкрепихме предложението на БСП, за да се приеме бюджетът – откъде дойде цифрата 8 лв., на база на какъв анализ“, допълни още премиерът Борисов.

Значи гласували, а тепърва ще го анализират.

Значи не знаели защо са 8 лева, но пък ги гласували.

Значи предложението било на БСП, обаче кой знае защо за него  се заинатили Валери Симеонов и хората на Каракачанов и Горанов не успял да ги озапти.

Тогава патриотите с кого са в коалиция? С ГЕРБ, или БСП? Чии решения изпълняват? Как така Борисов не може да влияе на партньорите си? Може би защото често си прави каквото поиска и не ги пита за нищо?  А те му го връщат?

За нас днешните му думи са чиста лъжа.

Опит да се измъкне сух от водата и да обвини опозицията.

Тогава защо и неговите хора до един като войници гласуваха тази субсидия?

Това е въпрос за 100 милиона лева, а отговорът е ясен!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *