Борисов ужили Петков с въпрос за любовни квартири и защо България е в блатото!

България отблизо

Ще се опитам да съм кратък заради температурите. Така започна речта си бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на изявление пред симпатизанти.

„Моделът ПП е забогатяване на фамилиите. Медиите не задават въпросите на когото трябва. Прекалихте с шкафчета, кюлчета и подобни въпроси. Аз кюлчета нямам“, каза гневно Борисов.

Кирил Петков, Лена Бориславова, Никола Минчев да кажат, че не са били те в онзи апартамент за любов, защото там заседателни зали няма! Ще забраня да отговаряме на публични въпроси, докато те не отговорят. Задайте им въпроса, защото на мен стотици пъти ми ги задавахте въпросите за кюлчетата. Не ме интересува какво правят, даже браво ако го правят. Ама има конфликт на интереси. Има ли парапет, няма ли парапет. Кажете, че не сте вие. Това искаме от вас“, каза Борисов.

„Основната дилема пред нас, която ще разсека, е относно третия мандат. За нас е добре да се направи правителство с него, но за държавата не е“, смята той.

По думите му Нинова е потвърдила неговите думи – „Войната за едни е лошо нещо, а за други е добро. Войната носи ръст за България – изнасяме за 2,7 млрд. долара. Това обаче от полза ли е за гражданите и бизнеса“, запита той.

„Щях да натоваря мощностите до дупка, за да ползваме най-евтиният ток в Европа, но и да имаме износ. Сега сме като Африка – изнасяме полуфабрикати“, каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му такова е положението и с горивата: „Изнасяме огромни количества петрол и бензин. Правим ги на ишлеме“, каза той.

Според него инфлацията и горивата вдигат хляба, а не липсата на ДДС. „ГЕРБ нямаше да позволи нищо от това да се случи“, категоричен бе политикът.

„ПП не искат правителство. За август прогнозата за цената на газа е 40% нагоре. Вие може ли да говорите за правова държава, колеги от ПП, когато на 13-и юли връщате цена с 32% по-голяма. Ако си произвеждал нещо до 13 юли и изведнъж цената му става с 32% повече, какво правиш с пазара и с тази стока. Какво правиш и с работните заплати? Ама такива въпроси няма, защото не са изгодни. Това не е правова държава, това не е неутрален регулаторен орган“, каза той по адрес на КЕВР.

По думите му няма прогноза и за август. „Те нямат от къде да докарат газ. Искат бързо да избягат и да докарат реториката от преди две години, за да се спасят“, каза още Борисов.

Според него инфлацията е чудовищна. „Такова чудовищно обедняване на българите няма“, отсече той.

„Два пъти съм вадил държавата от криза“, подчерта още Борисов.

„Това са фамилиите, които ви управляват“, каза той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *