Борисов хвърли бомбата: Ето кого подкрепя за кмет в София!

България отблизо

В София три години се водеше целенасочена атака срещу Фандъкова. От всички. Най-добрият начин да си върнем София, е като я загубим. Сега ще спасим София от спасителите.

Тези хора не могат да работят, аз ги познавам, те са мързеливи, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в Пловдив в първи коментар на резултатите от първия тур на местните избори.

Борисов дойде в Пловдив, за да окаже подкрепа на кандидата на ГЕРБ Костадин Димитров преди балотажа срещу Ивайло Старибратов от ПП-ДБ.

Ниската избирателна активност е шамар за цялата политическа класа, посочи Борисов. Не мога да си представя какво ще е на европейските избори, прогнозира той.

„Преди местните избори казах, че основната цел на ГЕРБ е да е първа политическа сила. Кандидатите на ГЕРБ печелят 95 общини на първи тур, от тях 7 са областни града“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

По думите му в 71 общини кандидати на ГЕРБ отиват на балотаж, както и в 17 областни центрове водят на първия тур.

537 000 гласа за нас. Имаме 1500 общински съветници в страната. 273 000 гласа за ППДБ в страната. Дори БСП и ДПС имат повече от „Промяната“, изтъкна Борисов.

Резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите, заяви лидерът на ГЕРБ.

Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано. В София сме на балотаж за районни кметове, ще работим активно. Както Хекимян каза – по-добре държавна собственост, отколкото Държавна сигурност. По-добре нашите избиратели да си гласуват по съвест, каза Бойко Борисов.

Пред Соня Култуклиева по-рано той пък заяви:

“Подкрепата за балотажа трябваше да бъде реципрочна. Ние да призовем нашите симпатизанти да гласуват за кандидат-кметовете на ППДБ, те да призоват да се подкрепят нашите. Виждате ли нещо подобно да се случва? Не. 

В София – да, Ваня Григорова е по-добрият избор, според мен. Но аз не мога да се разпореждам на нашите хора как да гласуват; познавам ги – не се поддават на команди. Те сами ще си решат. Това е истината.”

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *