Изненада: Григорова с първа реакция след бомбата на Борисов и последвалия призив от Нинова

България отблизо

Разговори за подкрепа не съм водила. „Възраждане“ не съм ги чула да казват нищо. Това заяви пред bTV кандидатът за кмет на София Ваня Григорова.

 

Чух, че Борисов е казал, че аз съм по-добрия кандидат. Няма как да не се съглася с него.

Цялата ми кампания беше изградена на обяснения, че сегашното състояние на София е следствие на модела Софиянски, продължен от модела ГЕРБ и че сглобката, която ще се случи, е против интереса на гражданите. Не аз, а ПП и ДБ са в сглобка с ГЕРБ.

Приемам подкрепа от гражданите и водя разговори с тях.

Няма с какво да съм ангажирана от подкрепата на ГЕРБ извън това, което заявявам аз. Това, което заявявам аз, е, че на първо място трябва да е интересът на малкия човек. Ако някой ме подкрепя, то това са тези хора“, подчерта тя.

Припомняме, че по-рано днес лидерът на ГЕРБ каза следното по повод това кого ще подкрепи партията на балотажа: „Както Хекимян каза – по-добре държавна собственост, отколкото Държавна сигурност“. Припомняме, че Ваня Григорова се застъпва за повече държава, държавна собственост и против олигархията, за да са гарантирани интересите на обикновените хора.

Малко след изказването му лидерът на социалистите Корнелия Нинова призова Григорова да се разграничи от позицията на Борисов.

Нинова подложи бананова кора на Ваня Григорова за балотажа, скочи на Борисов

„Смисълът на битката в София е това управление да бъде сменено. Не мога да си представя, че нашият кандидат ще бъда избран с гласовете на ГЕРБ“, категорична бе Нинова.

На въпрос как ще гласува на балотажа – с хартия или на машина, Григорова заяви, че ще реши в последния момент.

„Била съм част от СИК в продължение на години и зная, че процесът може да се компрометира и по единия, и по другия начин. Въпросът не е в технологията, а във волята на гражданите. Когато излязат по-малко хора, винаги вотът им ще бъде по-уязвим“, коментира тя.

„Готова съм с екип. Кой от тях ще е зам.-кмет, кой ще е съветник, кой ще е в близкото обкръжение – в момента не е тема. В момента трябва да говорим за начините, по които гражданите да бъдат чути“, каза още Григорова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *