Борисов хвърли бомба: Петков ми постави ултиматум, ама неговата няма да стане

България отблизо

 Борисов коментира най-актуалните политически теми. Той каза как ще постъпи партията му във връзка с вота на недоверие срещу кабинета „Денков“.

„Този вот е продиктуван за нещо в сферата на отбраната, където последните 10 години сме направили толкова много за превъоръжаването на българската армия, тъй че е абсолютно безсмислен и ние няма да го подкрепим.

 

И бюджета в този му вид няма да подкрепим, заради това съветваме финансовия министър бързо да си го преправи преди първото четене, за да не се налага да гласуваме против.

Има какво да се направи. И преди съм му казвал на Асен Василев, и сега ще му го кажа – не сме говорили само за нашите общини, където имаме кметове, говорили сме за всички общини, тъй като три години там бе празно – наказвайки кметовете на ГЕРБ, но сега някъде и те имат кметове.

Разговорът не е дали искаме да се даде само на нашите общини, а да се вкара това в бюджета, за да може хората, които живеят в тези общини да са доволни.

Когато имаме суров материал или краен материал тогава вече ще се срещнем да разговаряме“, каза Борисов.

Аз не искам да споря с академик Денков, защото съм само доктор инженер. Ние сме склонни да се откажем от всичко, но тогава дефицитът трябва да стане 2-1-0%“, поясни Борисов, отговаряйки на думите на премиера от вторник.

„Ние подходихме много толерантно. Представете си тези предложения да бяха изнесени преди изборите…

Чакай да стигнем до ротацията и ще преценим дали Василев да остане. Дори и да не се приема бюджетът, то правителството не може да падне. Няма алтернатива на това правителство“, категоричен бе Борисов.

Искам да напомня на господин Петков, че беше петък около пет часа и той ми каза, че ако не бъде избран Васил Терзиев за кмет на София ще падне правителството. Тогава аз от Самоков призовах ГЕРБ и благодарение на тези гласове Терзиев спечели изборите и кабинетът не падна“, призна лидерът на ГЕРБ.

Кирил Петков, Васил Терзиев и Борис Бонев, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Ако ПП направят коалиция в София с партиите, за които говорят, ще платят горчиво. Иначе цената я плащаме всички.

Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет (СОС) никога няма да подкрепим“, отсече лидерът на ГЕРБ.

Tagged

2 thoughts on “Борисов хвърли бомба: Петков ми постави ултиматум, ама неговата няма да стане

  1. Лъжливите овчарчета започнаха да се надлъгват,на кого лъжата е по красива

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *