Боян Чуков: Вашингтон се държи като селска радиоточка – само предава, но нищо не приема

Свят

Най-вероятно на 15 ноември Си и Байдън ще се срещнат в околностите на Сан Франциско. Повод е форума на АТИС (Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество). Двустранните американо-китайски отношения са в трагично състояние по вина на американската агресивност.

САЩ все още не могат да приемат спокойно и без емоции, че не са глобален хегемон. Въпреки, че светът видя и разбра, че Белият дом е лимитиран в своите възможности за влияние в Украйна и Израел. А и не само там.

Зеленски и Нетаняху си правят в повечето случаи това, което са намислили. Американската дипломация продължава да размахва назидателно пръст на всеки, който не играе по свирката на янките и не спазва измислените от тях правила. Блинкен и сие продължават да четат нравоучителни лекции на „аборигените“ по света, които вече не се трогват особено от техните думи.

Държавният секретар на САЩ започват да го „подритват“ предишни васали като Саудитска Арабия, Турция и други. Турският външен министър Хакан Фидан не желае да се прегръща и целува с любвеобилния Антъни Блинкен, които вися цяла нощ в Рияд преди да го приеме саудитския кронпринц Мохамед.

Последните две години Антъни Блинкен продължава да живее във виртуалния свят на американския глобален хегемонизъм.

Американците сега се опитват да омайват Си и да настройват Китай срещу Русия. Преди години Кисинджър успя да направи това. Китай не е Източна Европа и трудно може да бъде качен на шейната от днешния състав на Белия дом.

Естествено, зад последния стои разкрачена „дълбочинната държава“, която генерира разнопосочни американски външни политики.

Преди години Западът врътна на Поднебесната опиумните войни. Днес Китай си го връща тъпкано. САЩ измират от вносния китайски фентанил (използва се като развлекателен наркотик), за който ще си говорят специално Си и Байдън.

В Поднебесната за съхраняване и употреба на наркотици се налага смъртно наказание. Вашингтон се е опаковал със старомодния ментален купол от периода на еднополюсния свят и се държи като селска радиоточка. Само предава, но нищо не приема.

Няма особен повод за оптимизъм, че след срещата на Си с Байдън светът ще се промени към по-добро.

Дано само отново се възстанови директната връзка между военните на двете ядрени суперсили, която бе прекъсната след наглото посещение на Нанси Пелоси в Тайван преди около една година.

 

Tagged

1 thought on “Боян Чуков: Вашингтон се държи като селска радиоточка – само предава, но нищо не приема

  1. …………За втори път чета публикация или пък мнение…може би коментр не знам как да го нарека …………..но написаното ми харесва и е обективно …………………този коментар на Б. Чуков за втори път не ми прилича на политическо минетчийство , а на обективна реалност , и сериозност ! давай така ЧУКОВ………не им се подлагай на тези от САЩ и англасаксонското – ционистко САТАНИНСКО БРАТСТВО !!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *