Проф. Витанов разкри каква е „страхотната“ визия на нашите политици и какво става с войната в Газа

България отблизо

„Продължаваме с коментариите по дядо Хенри. Днес да видим какво ни казва дядо Хенри за лидерите и провалените лидери“ – с  тези думи математикът проф. Николай Витанов започна своя ежедневен анализ, в който говори за случващото се на българската политическа сцена, както и какво стана на фронтовете в Украйна и Израел.

 

Хенри Кисинджър (ден 19)

… Задачата на лидера е да изведе хората си от мястото, където са, до мястото, където не са били. Хората не разбират напълно света, в който отиват. Лидерите трябва да се позовават на алхимията на страхотна визия. Онези лидери, които не го правят, в крайна сметка биват оценявани като провали, въпреки че може да са популярни в момента.. …

Страхотна визия, казва дядо Хенри. Я да видим сега, какви страхотни визии ходят по нашите земи. Някоя друга годинка ала-бала и после – бегом на остров в Тихия океан. Страхотна визия? Ами страхотна е. Като има балъци, които да се захладват по нея, бива.

Алхимията е важна, казва дядо Хенри. Демек, омайването. А омайвачи по нашите земи бол. И голи куки бол. И шарани бол. Пък после що нищо не върви. Ами водят ви на места в социалното пространство, където има възможности да ви грабят. И ви грабят. Пробутват ви фалшиви визии. Омайват ви по пътя към кланицата. И като ви закарат в кланицата, се радвате, че само ви съдират кожата.

Оценявате ги като провали. Пука им. Те са по островите в Тихия океан, а вие сте без кожа. Одрани. И тама-а-а-ан ви се оправи кожата и идва следващия. Със страхотната визия – оная кланица беше лоша, ама аз знам една много по-добра, хайде да ви водя там. Защо е всичко това?

Закон на Витанов: Пиенето на кръвта на народа започва с луди визионери, които го водят към кланицата.

Затова, народе, като видиш поредния луд визионер с блеснали очи, си спомняй дядо Хенри.

И не забравяте нали. След дядо Хенри идва Карл Маркс. По желание на крякащите генерал дьо Гьоловци. Юрдечета мои, не знаете какво си пожелавате. Я чуйте това:

…Последният капиталист, когото ще обесим, ще бъде този, който ще ни продаде въжето…

От кого е това?

Напред към войните.

Войната в Газа. Днес един малко по-така анализ. Наближава средата на ноември – времето за което ви писах, че е необходимо на израелската армия, за да вдигне бойната готовност на запасняците на ниво бригада, за да могат тези бригади да щурмуват град Газа. Тунелната война си върви, не се съмнявате вече, че жертвите ще са десетки хиляди, както ви прогнозирах.

Я да видим днес следното – тази война ще свърши. Ама как? Фердмаршал фон Шадраванчовците мълчат. Не знаят. Е-е-е-е, като не можете като Хари Селдън, може да пробвате като Мулето.

И така, сриваме със земята Газа, за да изкараме Хамас от тунелите. Двата милиона и половина палестинци там са шитнати нанякъде. Възможно ли е обаче това развитие на нещата? От една страна войната в Газа вече не може да се спре – израелската армия се въвлича все повече в нея, пък и не иска да я спира.

И какво следва – окупация на Газа? Ъ-ъ-ъ-ъ, май не съвсем. Значи хем окупация на Газа, хем контролът трябва да бъде предаден на други. На кои други? На Махмуд Абас? Цъ, в момента, в които израелската армия се изтегли от Газа, хората на Абас ще бъдат пометени от възкръсналия като феникс Хамас. Нали схващате, има и рима – Хамас помита хората на Абас. Лош сценарий.

Международни сили под ръководствогто на САЩ и/или Евросъюза. И какво ще правят те? Ами палестинско самоуправление в Газа. А-ха-а-а-а, пак Абас или нещо като Абас. Резултат – възкръсналият Хамас помита Абас. И тоз сценарий като предния.

Друг сценарий? Ами гледаме го. Инфраструктурата на Газа се разрушава. Палестинците няма къде да се върнат. Трябват стотици милиарди за възстановяване. Кой ще ги даде?

Да речем петролнобогатите арабски страни. А ще мине ли номерът? Не. Сценарият го знаете. Възстановяваме Газа, идва Абас и после Хамас помита Абас.

Други сценарии, моля? Ами има един, дето засега се говори с половин уста – изгонване на палестинците от Газа. Е, тогава няма да дойде нито Абас, нито Хамас. Ама има проблем – никой не ще да ги приеме. Ама ще кандърдисаме Египет, като му опоростин някой и друг милиард дългове.

Ами, ами, няма да стане – после арабския свят ще гледа на Египет като на предател, предал Газа на Израел. Турция? И там няма да стане по същата причина. Йордания? И там така, че и по-зле – там половината население вече са палестинци. Няма да искат да се набълбукат с още.

Endloesung? Трасира е тоя път още от 1948 г. но да ви кажа няколко думи, та да си имате една наум, като си избирате политици, на които им навеждат векторите, така, че главите им да са нивото на кръста в западна посока, а голите им задници (без чифте пищови) съгласно законите на физиката да са оголени на изток (готина поза, хем обслужваш единия господар, хем и другия).

Обратно към Газа. Я вижте, до 1967 година под чий контрол е Газа? Под египетски. След 1967 г. Израел пробва да вкара заселници там. Ама няма място – палестинците са ако наблъскани там. От 15-на години Израел прилага тактиката на блокадата – Газа си е голям концлагер под небето.

Резултат – Хамас и нападението над Израел през октомври тази годени. Как да се справем с това. Като унищожим Газа и изселим палестинците. Endloesung. Значи или това, или Абас, пометен от Хамас. Палестинска държава в Газа – пак Абас, пометен от Хамас.

Мисля, че добре ви описах ситуацията. Яко ще се лее кръв из тунелите в Газа и покрай тях. Това е положението. Заложено още след края на Втората световна война от Британската империя и САЩ и СССР, които искат да изтласкат британците от Близкия изток. Петрол, чада мои, петрол. Това е в основата на близкоизточните страдания.

Утре – подобен анализ и за войната в Украйна.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 475 дни.

15 месеца са 457 дни. Над 15 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 16 месеца са 488 дни. Броячът върти.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 577 дни. 19 месеца са 578 дни. Броячите въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

577 дни валидна прогноза. 18 месеца, върви месец номер 19. Проклетата прогноза – още е валидна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Текущата вълна си се развива според очакванията. Както виждате, все няма 5 последователни дни с над 500 регистрирани случая. А вече е 13-ти ноември. Какви са очакванията?

1. Вълната да продължава да е полегата. Точно такава беше и прогнозата.

2.А прогнозата беше такаа, защото сметките се основаха на предположението, че ще се представите отлично, като спазвате елементарните мерки за самозащита и ще позволи на здравната система да оказва съпротива и да задържа нарастването на вълната. Това и стана. Виждате – случаите не можаха да се вдигнат стабилно над 500. Даже почнаха и да спадат, Както ви чеше прогнозирано. А времето си върви.

3. Знаете какво трябва да се прави – държите така до средата на ноември, тогава вълната няма да може да се вдигне до края на годината и ще си изкараме добре коледните празници. От вас си зависи – вие определяте коефициента на разпространение на вируса. Засега се справяте отлично и резултатът е налице – коефициентът стои нисък и имаме полегата вълна. Ето, средата на ноември идва, вълната спада. Дръжте така и тази седмица, за да уморим възможността за поява на вторичен пик.

4.Елементарно е – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Това е, ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Пречи ли ви нещо елементарната предпазливост? Не. И си вършите делата спокойно.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *