Боян Чуков: Корейските ядрени ракети вече ще достигат големите градове на САЩ

Свят

„Всички очакваха резултатите от посещението на Путин в КНДР. Какви ще бъдат договорките? Щом Путин беше в Пхенян, то всичко е договорено!“

Това написа в Телеграм канала си експертът по сигурност и геополитика Боян Чуков.

„Подобна визита се осъществява след усилена предварителна подготовка и постигнати сериозни договорки, които ще станат публични. Е, не всички. Севернокорейските ядрени ракети ще станат по-далекобойни. Ще достигат до големите градове в САЩ. Ще получат спътникова логистика. И целеполагане“, добавя Чуков.

„Милиони севернокорейски снаряди ще стигнат до фронта в Украйна. Хиляди корейци ще възстановяват градове в „новите“ руски земи. Армията на КНДР ще получи модерни руски самолети и ефикасна ПВО. Всичко по най-важните въпроси е договорено!“, заключава експертът.

Боян Чуков коментира и визитата на Путин във Виетнам:

„Посолството на САЩ в Ханой реагира гневно на новината, че президентът Путин посети Виетнам по-късно тази седмица. Американците проявиха неуважение към Виетнам по начина, по който го направиха чрез грубото изявление на говорителя на посолството им. САЩ ненужно рискуват да си създадат сами драма в тяхното трудно спечелено стратегическо партньорство с виетнамците, което беше постигнато миналата година след дълги преговори“, коментира Чуков.

„Освен това Виетнам далеч не е съюзник или васал на САЩ, тъй като гордо запазва стратегическата си автономия, доказана от продължаващото култивиране на стратегически отношения с Русия. Ханой лоялно подкрепя Москва въпреки огромния западен натиск да изостави Русия“, добавя експертът.

„Тази арогантност на янките не е само обидна, но е и контрапродуктивна от гледна точка на обективните национални интереси на САЩ, тъй като намалява шансовете на други като Виетнам да си сътрудничат по-тясно с тях срещу трети страни като Китай. Още един провал на щатската дипломация, която се държи като ментор на всички страни по света. Виетнам не прави изключение“, обобщава Боян Чуков.

Източник Епицентър.БГ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *