Пентагонът неохотно призна за успехи на руската армия в Донбас! Ето какви!

Свят

Руската армия успя да постигне известен успех в района на Бахмут, но украинските военни все още държат част от отбраната на града. Това заяви на брифинг неназован представител на Пентагона.

 

„Боевете са особено интензивни в района на Бахмут в Донбас, където руските войски провеждат настъпателни наземни операции в опит да превземат града. Боевете продължават да са тежки и руснаците постигнаха известен напредък в превземането на територия. Въпреки това Украйна продължава да държи част от града ,“ казва експертът пред ЛIГА.НОВИНИ.

Според него, Руската федерация предпочита този район, особено активна е ЧВК Вагнер. Успехите на руските подразделения могат да се определят като постепенни, но в района на Бахмут продължава да се води много трудна битка.

В областите Харков и Херсон Русия работи за консолидиране на военните подразделения, добави представителят на Пентагона. Но няма такива големи битки като при Бахмут.

Според Генералния щаб, Руската федерация настъпва в Лиманско, Бахмутско, Авдеевско и Запорожко направление. Въпреки сложните зимни условия съюзническите войски продължават да изтласкват украинските сили от техните укрепени позиции.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *