Кедми разкри какъв урок е преподал Си Дзинпин на част от руския елит!

Свят

Китайският президент Си Дзинпин призова китайския народ и елит да се фокусират върху собствената си страна, а не върху чужбина.

 

Израелският експерт и бивш ръководител на израелските тайни служби Яков Кедми счита това за важен урок за руския елит.

Кедми обърна внимание на изявленията на Си Дзинпин по време на ХХ-ия конгрес на Китайската комунистическа партия (ККП). Лидерът на КНР започна речта си с темата за марксизма, който Пекин продължава да развива и усъвършенства по китайски начин.

Според експерта това говори за приемственост: Китай не е „изрязал“ основата на собствената си държава, както направиха много от страните в Източна Европа след рухването на Съветския съюз, а продължава да развива своята икономика, без да заклеймява и унищожава вече постигнатото. Говорейки за това, Кедми намекна за постсъветска Русия, която може да се поучи от думите на Си Дзинпин.

На какво винаги се е фокусирал Си Дзинпин?

«Центърът на вашия живот, вашето внимание и интерес е Китай.»

Не като в Русия — за някои центърът на живота, интересите и възприятията им са свързани с чужбина.

Докато фокусът на вниманието, интересите и разбирането на руския елит, образованието им и прочие не е Русия, а курортите и всякакви сурогати на културата в чужбина, ще се появяват проблеми. Всичко това трябва да се реши. В Китай са решили проблема. Трябва да вземем пример от по-големите братя“, каза Кедми.

Експертът добави още, че Китай се готви за мащабен конфликт. Това се проявява не само в думите на лидера на страната на конгреса на ККП за въоръжените сили, но и в предишните му действия. Според Кедми Китай се готви за военна конфронтация, осъзнавайки, че външният натиск върху страната нараства.

„Преди около шест месеца Си Дзинпин посети войските. Той каза на китайската армия:

Пригответе се за война, защото страната е в опасност“.

И той каза на китайския народ:

«Гответе се за война.»

И Китай се готви“, добави Кедми в програмата «Вечер с Владимир Соловьов».

Неотдавна Кедми заяви, че Китай отдава голямо значение на резултатите от специалната операция в Украйна. Това означава, че Пекин разбира много добре колко важно е Русия да победи в конфликта със Запада.

Защото ако, не дай си Боже, Западът успее да създаде сериозни проблеми на Русия, тогава нищо няма да го спре да се нахвърли с удвоена ярост срещу Китай. А Китай има ядрено оръжие, но не е мощна ядрена сила.

Пекин прекалено ясно съзнава това обстоятелство. И това е в основата на отношенията с Русия. А Москва от своя страна разбира, че в лицето на Китай има мощен и верен съюзник.

И това дава допълнителни сили на Кремъл да се бори със Запада и да го победи с помощта на приятелите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *