Боян Чуков разкри дали Русия е свалила американския дрон и защо американците се стреснаха!

България отблизо

Американският дрон MQ-9 падна или май „го паднаха“ в Черно море.

За разигралата се драма има три версии.

 

Първа. Американската страна твърди, че причина за падането на MQ-9 имат вина маневрите на два руски самолета Су-27. Единият от тях е отворил в близост до дрона своя клапан за освобождаване на гориво и е облял американската техника.
Този ход на руския пилот е повредил витлото на MQ-9. Американците са били принудени да потопят своя дрон в морето. САЩ определиха руските действия като „екологично необосновани“ и „непрофесионални“.

 

Втората версия е, че техническа причина е предизвикала падането на дрона. В района на събитието е имало самолети на ВКС, но те са били само безучастни наблюдатели.

 

Третата версия е, че MQ-9 е бил свален от руския самолет с ракета „въздух-въздух“. Руският пилот е възприел летящата цел като пореден украински ударен дрон насочен към Крим.

Какво точно се е случило може да се види на видеозаписа на камерата на американският дрон, който падна в морето. Без преглед на въпросния материал трудно ще се установи истината.

В случая е по-важно друго. Подобен инцидент рано или късно трябваше да се случи. От началото на СВО през 2022 г. разузнавателната авиация на НАТО лети и работи постоянно над Черно море.

Чрез натовски дронове се координират въздушните атаки на ВСУ и се провокират открито ВС на РФ. Известни са случаи на нарушаване на руското въздушно пространство, макар и за няколко секунди. Зачестиха атаките срещу Крим на украински дронове, които ползват директна разузнавателна on-line информация от САЩ и НАТО. През последните месеци с помощта на дронове САЩ водят непрекъсната разузнавателна дейност в полза на ВСУ на обекти на територията на полуострова.

„Инцидентът“ с MQ-9 може да се приеме и като вдигнат за втори път „жълт картон“ през последните десетина дни на Пентагона от МО на РФ. Първият „жълт картон“ бе преди около седмица, когато руска ракета „Кинжал“ порази цел в Западна Украйна на 20 км. от полската граница. Западноевропейците бяха силно впечатлени.
Естествено, руснаците ще направят всичко възможно да се сдобият с падналите в морето остатъци на MQ-9.

Това евентуално би им позволило да направят обратен инженеринг на американския дрон съвместно с експерти от иранския ВПК. Техеран има уникален опит в това отношение.

 

Двата руски Су-27 са се завърнали успешно на своето летище в Крим.

Един от двамата пилоти ще получи награда от своето командване. Това е сигурно. Глобалната либерална преса вдигна огромен шум по повод инцидента с американския дрон над Черно море.

 

Русия бе обвинена, че е „преминала червената линия“. Макар че не става въпрос за руски дрон в Мексиканския залив или около Флорида, а за американски, поставен в услуга на ВСУ в непосредствена близост до Крим.

 

Цитирането на „червени линии“ вече предизвиква само смях.

Източник Боян Чуков, Фейсбук

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *