Боян Чуков хвърли бомба: Ето кои са били главите на октопода в Русия! Ще се смаете

Свят

По-важните изводи от бунта на „Вагнер“ към 30 юни 2023 г.

1. Метежът или psyop (психологическа операция) наречен „Пригожин“ освети няколко саботьори от най-високите върхове на властта. Множество обстоятелства около събитията 24-25 юни остават и най-вероятно ще останат неизяснени. Но изобилстват косвени признаци за очертаващата се тенденция.

2. Реално Пригожин разчисти терена на Путин за президентските избори през 2024 г.

3. Двамата основни опоненти на Путин за президентския пост, на които залагаше колективният Запад, Шойгу и Медведев, отпаднаха. Шойгу вече се появява в руските телевизионни новини и цивилно облечен. Според някои коментатори част от репортажите с Шойгу са стари видеозаписи. Медведев след като дълго време играеше ролята на турбопатриот в стил „Жириновски“ замлъкна на 24 юни в своя Телеграм канал.

4. Путин контролира Специалната военна операция/СВО/ директно чрез командващите направления, а не чрез Шойгу и Герасимов. Които очевидно му даваха невярна информация за състоянието на армията и хода на СВО.

5. На Путин му предстои да отстрани от ръководството на РФ наследството на Борис Елцин, което ще продължи да го саботира докато го провали. Не е ясно какви ангажименти е поел Путин към Семейството (хората на Елцин) при посочването му за президент от Борис Елцин. Кандидатът по това време за президентския пост е Шойгу.

Когато Путин е само сътрудник на кмета Собчак в Санкт Петербург… Шойгу е вече министър.

Забележка: Министерството на чрезвичайните ситуации/МЧС/, на което Шойгу бе министър двайсетина години, бе частната армия на Борис Елцин. В него имаше тежко въоръжение, разузнаване, контраразузнаване и кадрирани формирования. И огромна корупция. На глава от служителите в МЧС имаше повече генерали в сревнение с американската или руската армии. Според някои руски източници е имало и сформирани „ескадрони на смъртта“. През 2012 г. Шойгу получи висшата декорация на Малтийския орден- Военен кръст.

6. Огромен проблем за Путин е чудовищният корупционен октопод в руското МО гравитиращ около Шойгу. Както и петата и шестата колона в руските институции, академични среди и бизнеса. Председателят на Думата Вячеслав Волошин разпореди да се направи и огласи списък на държавните служители, които са избягали от РФ по време на метежа.

7. Основният акцент на антипутиновската пропаганда е, че Путин е с отслабени позиции. Търси се дискредитиране на професионални военни като генерал Сергей Суровикин.

8. Сериозните промени, обаче, едва сега започват вътре в Руската федерация. Дали Путин ще успее, ще стане по-ясно след известно време.

9. Западът търси замразяване на бойните действия и мирно споразумение. Засега контранастъплението на ВСУ буксува и е под въпрос дали Киев въобще има ресурси да направи нещо повече.

Боян ЧУКОВ, „Фейсбук“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *