Руската армия намери начин да поразява и британските ракети „Сторм Шадоу“! И Видео

Свят

Потвърдена е информацията, че силите за противовъздушната отбрана на руската армия е свалила британски ракети Storm Shadow/Сянка на бурята/ край Бердянск.

 

По предварителна информация няма пострадали и щети, пишат чуждите агенции.

Въпреки че тези ракети летят ниско и са трудни за откриване и поразяване, руските екипажи на противовъздушната отбрана са намерили начин да ги откриват и обезвреждат или унищожават. 

Достатъчно е само над позициите на противовъздушната отбрана да летят няколко разузнавателни дрона, които да покриват защитавания периметър.

И щом някой от безпилотните летателни апарати/дронове/ зафиксира летяща ракета или ракети, той автоматично предава тази информация на противовъздушната отбрана. А като получат точните координати, вече за противовъздушните системи не е проблем да поразят мигновено летящите към населеното място ракети.

Припомняме, че няколко експлозии гръмнаха в руския Бердянск (Запорожка област) около 8 часа сутринта в петък, 30 юни. Фактът, че системите за противовъздушна отбрана са унищожили британски крилати ракети при подхода към града, съобщи членът на главния съвет на администрацията на Запорожка област Владимир Рогов.

Ето видеото

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *