Британски журналист към западните политици: Не дразнете Русия! Спрете „карнавала на лицемерието“!

Свят

Още преди 12 години беше ясно, че сегашната ситуация не е далеч. Причината за настоящите новини от Украйна е безотговорната стратегия на западните политици, заявява Питър Хитчънс, известен британски журналист и бивш кореспондент в Москва и Вашингтон, в статия за „Дейли мейл“.

Хитчънс си спомня за пътуването си до Крим и Горловка през 2010 г. и пише, че не е изненадан от събитията.

„В един прекрасен ден преди 12 години в Севастопол разбрах какво предстои. Ето защо сега не участвам в карнавала на лицемерието, казва Хитчънс.

Чух един уважаван член на парламента да предлага руснаците да бъдат депортирани – всички до един. Чувал съм и безумци, които призовават за забранена за полети зона над Украйна. Ако това се случи, в Европа незабавно ще започне страшна война.

Тези хора дори не си дават сметка какво могат да причинят. Не можем ли да минем без този карнавал на лицемерието? Аз не искам да участвам в него. Защото знам твърде много.

Знам, че политиката на разширяване на НАТО, а ние обещахме на руснаците да не се разширяваме и добре знаехме колко това ще ги вбеси, изигра своята роля в създаването на тази криза“, завършва Питър Хитчънс.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *