Руската армия громи наред: Ето какво се случва в Киев и предградията!

Свят

На 9 март руската армия мълниеносно превзе град Скадовск, разположен в южната част на Херсонска област.

Бойците на въоръжените сили на Руската федерация напълно контролират жилищните райони, взели са под контрол местната администрация и полицейското управление. На жителите е казано, че са в пълна безопасност.

Източници от терен съобщават, че морският град Скадовск, разположен на брега на Черно море, е превзет по „кримски сценарий“, без да е произведен нито един изстрел. Припомняме, че „кримският сценарий“ означава руски спец. части да влязат в града и да го превземат, без нито един изстрел. Просто украинските сили  и полицията се предали на мига щом видели специалните части на Русия.

Сателитни снимки на предградията на Киев показват, че там руските войски също напредват. Вече напълно е превзет Гостомел и боевете сега се водят в Ирпен, където украинските нацбатальони, скрити в жилищни квартали, оказват съпротива.

Гостомел се държи от руски войски, което е признато от местните власти, съобщават медии. Линията на фронта минава през Ирпен.

В същото време вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук предложи днес жителите на Буча, Бородянка, Ирпен и Гостомел да бъдат евакуирани в Киев. Според нея примирието ще се спазва до 21:00 часа местно време (22:00 часа московско време).

Припомняме, обаче, че предложението за временно примирие за извеждане на мирните жители от районите на бойните действия дойде още преди няколко дни и то не от украинската, а от руската страна. И едва днес, когато стана много напечено, украинските власти се размърдаха да изпълнят руското настояване и да пуснат цивилните да излязат от предградията.

Кметът на Ирпен Александър Маркушин обяви евакуацията на жителите на града с автобуси от 10:00 до 15:00 часа местно време.

След евакуацията идва мощна атака, която преобръща последните укрепени райони в предградията на Киев. Идва ред и на украинския режим.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *