БСП няма да говори с ГЕРБ и ДПС, не подкрепя и Кирил Петков за премиер

България отблизо
Нямаме намерение да водим разговор с ГЕРБ и с ДПС. Стара заигравка на статуквото е темата с експертното правителство. Няма да се крием зад такова, трябва да е ясно кой носи отговорността. Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров.

„Ако първият мандат не бъде реализиран, БСП ще преговаря с втората политическа сила – „Продължаваме Промяната“, обясни той в ефира на bTV, но уточни, че „БСП за България“ няма да подкрепи кандидатура на Кирил Петков за министър-председател. За Асен Василев остана лаконичен.

 

„БСП ще има същия брой народни представители, както в 47-ото Народно събрание. Ще се проведе заседание на Националния съвет на БСП, където ще се даде оценка. Аз не приемам квалификацията „срив“. Резултатите са сходни с предходните избори. Все пак излизаме от управление. Винаги, когато БСП излиза от управление, се търпят имиджови щети“, коментира още Атанас Зафиров.

 

Според него въпреки това БСП понася на-малката имиджова щета, но предели резултатите като „неудовлетворяващ“.

 

„Резултатът на „Възраждане“ не е изненадващ. Той е постигнал в една криза. Той не надхвърля националистическия вот, който е в рамките на 10%. Те успяха да го обединят“, допълни той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *