Георги Марков: Войната продължава, играта в САЩ загрубява

България отблизо

Бившият конституционен съдия и бивш велик депутат от СДС, после народeн представител и от ГЕРБ, Георги Марков от няколко години живее в Будапеща.  Изкушен от политиката, той следи отблизо европейските и световните процеси и ги проектира върху обществените нагласи в България. Познавач на тънкостите в българската политическа кухня от началото на прехода до днес, Георги Марков е отличен анализатор и точен прогностик. Всички негови прогнози за резултатите от изборите се сбъдват, всички негови предупреждения се случват, ако политиците не реагират.

Напоследък Георги Марков бие сериозно една камбана – за вероятността “Турски поток” в частта му в България и в Унгария да бъде взривен като отмъщение за независимата от САЩ политика  на Орбан.

 

Предлагаме ви новия анализ на Георги Марков за Епицентър. бг под заглавие “Войната продължава, играта загрубява”

 

1. “Киев ще взриви “Турски поток”, за да свали Виктор Орбан от власт”. Това е челната страница нa всекидневника Маgyar Hirlap от вчера. Популярното издание се позовава не на кой да е, а на един от водещите световни експерти по сигурността – Стивън Брайън и статията му в „Азия Таймс“ преди време.

Цели 50-60% от потреблението на газ в Унгария идва от тази тръба. Атентатът срещу нея ще бъде атомна бомба върху добре развиващата се унгарска икономика и тежък удар върху правителството на Орбан, ненавиждано от Сорос, Байдън, Нюланд и Блинкен. Ненавиждано заради топлите връзки на унгарския премиер с Доналд Тръмп и Републиканската партия. Ненавиждано и от Зеленски, заради отказа на Унгария да участва във войната. Да си спомним онзи Европейски съвет, на който украинският президент  попита: Виктор, ти с кой си? Отговорът бе: Аз съм с Унгария!

 

2. ”Балкански поток” може да бъде взривен и в България.

Според Стивън Брайън, досега са правени два опита за атентат под повърхността на Черно море, един от които през май, но са осуетени от руските военноморски сили.

Като нищо ТРЕТИЯТ опит може да е на наш терен. Ние сме разградена държава, в която наред с МИГРАНТИТЕ, ще дойдат и ДИВЕРСАНТИТЕ. При това военният ни министър прилича на зам.- военен министър на Украйна, а правителството „Денков“ на соросоидите от ПП/ДБ е изцяло продукт на “Америка за България”.

Ако се случи атентат срещу омразната на САЩ тръба на наша територия, правителството Денков ще набере точки пред посолствоТО, а за пред света ще каже, че ще има мащабно разследване.

Може да е сигурно, че пораженията са поправими, но ще ни бъде забранено да ги оправяме.

 

3. Унгария и Сърбия ще считат, че подобен атентат е обявяване на война срещу двете държави, защото ще е нанесен удар върху националната им сигурност. Няма нищо случайно, че Орбан го каза изрично пред Тъкър Карлсън пред изумителните 130 милиона зрители по Х /Туитър/. Разговорите са водени при откриването на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща. А на това откриване бе и Ердоган  – първото му излизане зад граница след преизбирането му в знак на благодарност към Орбан, че бе единственият в ЕС, който публично го подкрепи.

Между другото, Султанът заяви, че ще дойде отново в Будапеща на 18 декември за подписване на ДОГОВОР ЗА СТРАТЕГИЧЕСКО  ПАРТНЬОРСТВО И… ВЗАИМОПОМОЩ!

 

4. Какво би се случило в Унгария след подобен умишлен атентат. Орбан няма да падне с тези 3 милиона избиратели зад гърба си спечелени лани на 4 април и с опозиция тотално разкрита като НПО на Сорос. Напротив, познавайки манталитета на маджарите, мисля че унгарците ще се сплотят още повече около премиера заради тази грандиозна за живота им беда

Ветото за членство на Украйна в ЕС и НАТО ще е перманентно, а скъсване на дипломатическите отношения с Украйна на Зеленски неизбежно. Ще стоят ли мирни 150 000 унгарци в Закарпатието-Ужгород, Мукачево, Берегово, времето ще покаже.

 

За нас скритото съучастие на кабинета на Сорос в подобна, наложена отвън дивотия, няма да е добре. Ще има още едно вето за Шенген, защото МИГРАНТИТЕ, които изтървахме, вече стрелят на унгарската граница по полицаите. Прочее, от 1 юли догодина Будапеща поема европредседателството. Според външния министър Петер Сиярто първа точка ще е приемането на Румъния в Шенген. Защо премълчава България! Не знам, може би защото в Трансилвания живеят 2,5 милиона унгарци.

 

Интересна е новината, че през октомври Орбан заминава за Китай. След фамозния завод за батерии за 7 милиарда евро се чакат нови четири подобни инвестиции, башка влакът-стрела Белград-Будапеща, който влиза в действие през 2025 и е вече е готов до половината с китайските 2,5 милиарда евро.

За Сърбия ще е много тежко също, а пътят ни за Европа минава през Белград.

 

4. Със сигурност продължаването на войната ще се отрази на изборите, които предстоят в Европа и на Евроизборите, които са само след 8 месеца. Вотовете ще са в полза на десни и леви партии, които са за мир и срещу санкциите спрямо Русия.

Само след 2 седмици в Словакия Роберт Фицо ще спечели изборите и вече обяви, че в областта на външната политика и в частност спрямо войната, ще следва като тази на Орбан.

В Австрия води „Партията на Свободата“ на Херберт Кикъл, в Белгия – партията „Фламандски интерес“ на Том Ван Грийкен. И двете страни са пред избори, и двамата лидери са чести гости на унгарския премиер.

 

В Германия недоволството срещу правителството расте, след като с взривяването на “Северен поток” германската икономика бе отрязана от евтината руска енергия. Мечтата на Байдън се сбъдна, ама и ръстът на “Алтернатива за Германия” се сбъдва – вече е втора политическа сила с 22% и първа в Източна Германия. Не случайно на местните избори в Тюрингия кандидатът на партията води с 42% преди балотажа на 24 т. м. И то с цели 20% пред класиралия се втори кандидат.

 

През юни 2024 като цяло партиите срещу прокси войната на САЩ в Украйна ще имат сходни резултати. Не е случайно че през май месец, преди Евровота, Републиканската партия на Америка свиква третия си пореден форум СРАС отново в Будапеща, където доста десни лидери ще дойдат да чуят обръщението на набралия свръх скорост кандидат – президента Тръмп.

 

5. Доналд Тръмп не се пречупи въпреки безпрецедентния опит на администрацията на Байдън и прокурорите на Сорос да се разправят политически с него и да го  извадят от участие в изборите.

Колкото повече го атакуват, толкова повече му вдигат подкрепата. Тръмп вече води с 59% на 13 %  срещу Де Сантис и би победил Байдън с 1%, ако изборите бяха миналата неделя. Дори Си Ен Ен признава този факт.

 

Този факт се потвърди и в събота на мача в Айова, когато, щом го видя, тълпата  изригна „USA“, „USA“, „OЩЕ 4 години“! Същата еуфория бе и в петък в Южна Дакота, когато Тръмп бе посрещнат лично от чаровната губернаторка Кристин Ноем – възможно негово вице.

 

Тръмп получи мощен съюзник в лицето на Илон  Мъск, който го  пусна при Тъкър Карлсън, точно по времето на Републиканския дебат по Fox News, kойто Тръмп надмина по гледаемост с изумителни, изумителни 263 милиона зрители! Това показва, че Тръмп е явление, надхвърлящо Републиканската партия на Щатите. МИРОТВОРЕЦ, АНТИГЛОБАЛИСТ, ХРИСТИЯНИН. ПРОТИВНИК НА ВОЙНИ, НА ИЗНОСА НА ЦВЕТНИ РЕВОЛЮЦИИ И МАЙДАНИ, НА НЕЗАКОННАТА МИГРАЦИЯ И ДЖЕНДЪРИЗЪМ, ЗАЩИТНИК НА ПАТРИОТИЗМА, НА СУВЕРЕНИТЕТА, НА ИСТОРИЧЕСКАТА ПАМЕТ И ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ.

 

Байдън рече, че Тръмп не бива да бъде  допуснат до Белия дом. КАК ТАКА НЯМА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТ! ДА НЕ БИ ДА ГО УБИЯТ, ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СА СИ УБИВАЛИ ПРЕЗИДЕНТ! А СЕГАШНИЯТ КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ДЕМОКРАТИТЕ Робърт Кенеди-младши публично поиска държавна охрана. Именитият професор каза: “Убиха баща ми и чичо ми. Щом ДЖО плаща охрана на Зеленски, да плати и охрана за мен… Но Байдън няма да ме допусне да съм кандидата на Демократите”.

 

Всъщност, ще ли е в състояние Байдън да издържи до изборите, се питат вчера от Fox News след като при посещението си във Виетнам  каза няколко пъти, че страната е от ТРЕТИЯ свят.

 

6. Промените в света са вече колосални. 2023-а надмина 1989-а. Тогава те бяха само в СССР и бившия соцлагер. Сега обхванаха петте континента. БРИКС и Шанхайската  организация за сътрудничество са де факто новият Световен полюс. Байдън и Сорос вкараха Русия в гигантски военен, икономически и човешки съюз с Китай, Индия, Иран, Бразилия, Южна, Африка, Саудитска Арабия, Аржентина, Казахстан, Египет и още и още … над 4 милиарда жители на планетата.

 

7. България  се движи от комунизъм към комунизъм. От съветския през 1944-а към неолиберален през 2024-а.

 

Телевизионната цензура надминава тази по времето на Перестройката. Милиони българи са лишени от конституционното си право на информация. Заменихме съветските другари с нови господари. Отново сме световни шампиони по РАБОЛЕПИЕ.

 

Премиер-алхимик от “Америка за България” тръгна да ни сменя  националния празник, недоволен от някакъв посланик. Цяло чудо е, че пощадиха химна, герба и трикольора.

 

Президентът рече, че с повече Кирчовци България ще друга… И то се случи… Арестуваха незаконно лидера на опозицията, залупаха ни с “Магнитски”, отказахме се от историята, машините подмениха вота, партиите залиняха, институциите ни се скапаха.

 

За жалост българският преход се оказа успешен де юре: Нова Конституция, членство в ЕС и НАТО. И крайно неуспешен де факто: Хората обърнаха гръб на изборите, разбраха, че сме колония и от тях не зависи нищо, стопихме се като нация. Спасител не се задава. Бойко бе  последният. Остави ни подредена балканска държава, но партизаните на Сорос я  занулиха.

 

Остава ни утехата, че все още не сме във война.

Но докога?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *