Българите били доносници по… природа! Вижте кой направи кошмарното разкритие!

България отблизо
Шефът на новото антикорупционно звено Пламен Георгиев вече не бори корупцията само от бюрото си, а хукна да изнася лекции на студентите „Що е корупция и има ли тя почва у нас“.
Той се метна право в УНСС  и пред полузаспалите от скука студенти говори на тема  “Ново начало в борбата срещу корупцията” . Новото начало, разбира се, е той и комисията му, затова на младежите надлежно беше обяснено какво представлява  звеното и защо  съществуващите  органи не са постигнали никакъв успех. Нещо, което никой не разбра, но нейсе.

В изблик на вдъхновение  Георгиев сравни българския корупционен проблем с… терористите в Белгия. Там различните спящи клетки не си комуникирали помежду си, затова били трудно откриваеми от полицията. Тук пък антикорупционните звена не си контактували и затова не можели да се преборят с това негативно явление. Всеки пазел информацията за себе си. Георгиев не уточни защо и срещу колко. И изобщо каква е логиката да има толкова много органи и никакъв резултат.

Неговият орган обаче сериозно се е заел с борбата.

Той дори подписа споразумение за… създаване на Академия за борба с корупцията! А там ще има магистратура. И студентите ще излизат с кетап борец с парите под масата! Гениално!

Георгиев стигна дотам в устрема си към правда и ред в държавата, че  предложи да има и антикорупционно обучение в училищата. Само не уточни от първи клас ли ще се изучава, или от втори.

Той призна, че антикорупционната дейност е полицейска функция, обаче каза, че няма да е зле и воденото от него звено да може да арестува спипаните на място нарушители на закона. Макар и самият закон да не позволява това.

Чашата преля, когато шефът на звеното  защити и решението да се забрани подаването на анонимни сигнали за каквато и да било корупция, а хората трябвало да се подписват с трите си имена и останалите лични данни.

Той смело изрече от трибуната НАРОДОПСИХОЛОГИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ Е ДОНОСНИЧЕСКА! Всеки иска да наклепа някого, но да остане анонимен. Ние анонимки няма да разглеждаме!

Явно и тази комисия ще лапа само народни пари.

Народ, който е с ДОНОСНИЧЕСКА ПСИХОЛОГИЯ, ще издържа още чиновници и дори да иска да подаде сигнал за корупция, няма да може, защото с данните му ще оперират цяла армия чиновници и нищо чудно да започнат да го изнудват и да злоупотребят с тях.

Българите не са подлеци и доносници, г-н Георгиев!

Те са един смачкан народ, който иска да запази жалките останки от достойнството си.

А такива като вас го мачкат и обиждат  с гръмки етикети.

Какъвто сте вие, такава ще е и комисията!

А ние ще се давим в корупция и ще ви плащаме заплати, за да ни наричате предатели!

Е, няма такава държава!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Българите били доносници по… природа! Вижте кой направи кошмарното разкритие!

  1. Дали нацията ни вече се дели на две по умствени мисли и действия? Въпрос който напоследък започнах все по-често да си задавам, след някои и други действия и изказвания на личности от нашия народ? Защо всеки иска да изпъкне, като слага целия народ под един знаменател, а забравя че и той е един от нас, човек от народа! Болест, злоба или ненавист! Какво се тай в тези същества? Хубавото е че се разкриват, за да се предпазим от тях!

  2. В далечната 1977 г в системата на МВР се разпореди да не се работи по анонимните, сигнали,тъй като те уронвали авторитета на парт. и адм.ръководители.99 % от изнесеното в анонимките беше истина.Хората се страхуваха ,както и сега и писмата завършваха с подател „възмутен гражданин“.Борбата срещу анонимките в сегашното време е като тогава-борба срещу истината.Не е важно какво и за кого е написано важно е кой и как проверява.Това се прави от почтени професиналисти,а не с щурмоваци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *