България МОЩНО подкрепя Русия за конфликта със САЩ във Венецуела!

България отблизо

Повече от 70% от българските граждани са на страната на Русия в създадения от САЩ конфликт във Венецуела.

Това показва провеждащият се в електронните медии, референдум по въпроса за изкуствено генерираната криза във Венецуела.

Всички знаем какво стана със стабилните икономики в Ирак, Либия, Сирия и Украйна след като в техния спокоен живот се намесиха американските специални служби. Сега на същото разрушаване е подложена икономиката на Венецуела. Понеже за никого не е тайна, че именно санкциите, които Вашингтон и неговите сателити, налагат от години на непокорната република, всъщност са истинската причина за бедственото положение във венецуелската държава.

И понеже Русия и Китай имаха намерение тази година да утроят помощта си за стабилизиране икономиката на боливарианската република, Белият дом избърза и потопи страната в хаоса на протести и двувластие, започнал с акта на Хуан Гуайдо, който се самообяви за президент на страната.

Само двадесетина процента от явно по-заможните търговци в България считат, че позицията на правителството да подкрепи Хуан Гуайдо е правилна, защото ние трябвало да съобразяваме външната си политика с тази на Запада.

Повече от 36% са на мнение, че Николас Мадуро е законно избраният президент на Венецуела и опитът на янките за принудителна смяна на властта е равносилен на държавен преврат.

Други 34% смятат, че по всички въпроси от вътрешната и външната политика трябва да имаме собствено становище и не е необходимо да се съобразяваме с мнението на западните държави.

Така се оказва, че повече от 70% от хората в България са на мнение, че правителството на Борисов е служило на чужди интереси, когато е обявило подкрепа за решенията на Брюксел, които обявяват Хуан Гуайдо за президент. А искането на Министерския съвет на България, както и на брюкселските чиновници за провеждане на нови избори във Венецуела, при положение, че редовните избори се проведоха само преди няколко месеца, повечето български граждани считат за недопустима намеса във вътрешните работи на една суверенна държава.

Какво ще каже Борисов, ако опозицията в България започне да иска през месец да се правят нови избори за парламент и правителство?!  Значи, когато се вземат такива важни решения, трябва да се изхожда от принципите на демокрацията. А не от това дали Западът бил взел някакво решение. Ами че те утре могат да вземат решение за закриване на България. И на това ли Борисовите пудели ще се съгласят?! Макар че, пътем казано, Брюксел и Вашингтон отдавна са взели решение да унищожат България. И целенасочено, и планомерно го осъществяват. Те поощриха чрез своя план „Ран – Ът“, разбойническата приватизация, затваряха си очите пред бума на мафиотски структури и мутренски кланове, които ограбиха до голо всичко в страната ни. Дори сега продължават да ни унищожават, като се опитват да ни забранят големите и жизнено важни за нас енергийни проекти АЕЦ „Белене“ и Южен поток. А последното по ред доказателство, че работят против нашата държава е така нареченият „Пакет Макрон“, който цели да ликвидира цял важен отрасъл в българската икономика като международните превози.

Следователно тези, които каканижат за някаква солидарност със Запада трябва да си зададат въпроса можем ли, не да се солидаризираме, можем ли въобще да стоим в съюз, който целенасочено ни унищожава?! Ами че само за 26 – 27 години България от 9 милиона се стопи до 6,5 милиона. Накрая ще се окаже, че по време на турското робство сме били повече, отколкото при западната „демокрация“. За каква солидарност и членство в ЕС трябва да говорим тогава?!

Народът отдавна каза своята дума. Трябва да се махаме от ЕС и НАТО. И да влезем в Евразийския съюз. Да укрепим дружеските връзки с Русия. Защото иначе хилядолетната ни родина, която е и най-старата държава в Европа, ще изчезне безвъзвратно.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *