Македонски медии ревнаха: Борисов ни отсвири! Зрее ли нов балкански скандал?

България отблизо

Македонските медии реагираха светкавично на новината, че българският премиер Бойко Борисов е отказал да приеме държавния глава на Македония Георге Иванов, въпреки че такава среща беше планирана предварително.

Скопските издания отбелязват, че причината за неочаквания обрат е „арогантното поведение“ на Иванов.   „Сиктир“ от Борисов за Георге Иванов“ – така е озаглавена статията по темата на „Плюс Инфо“., цитирана от „Фокус“. „Причината за отмяната на двете срещи е арогантното поведение на Иванов след обявяването на постигнатото решение на въпроса за името на Македония. Информацията за отмяната на срещата бе потвърдена от правителството в София“, пише изданието.   „Борисов „затвори вратата“ на Георге Иванов“ – пише „Фактор“. Министърът на външните работи на България Екатерина Захариева също е отменила планираната среща с Георги Иванов.   От редакцията припомнят,, че президентът на Република Македония е на двудневно посещение в България и трябваше да има срещи с премиера, министъра на външните работи и с председателя на Народното събрание“.

Министър-председателят на България Бойко Борисов отмени срещата с президента на Македония Георги Иванов поради арогантността му, отбелязват в редакцията на скопското електронно издание „Независен“. Българските медии информират, че премиерът на България е отказал да се срещне с македонския президент, който е на двудневно посещение в страната заедно със съпругата си Мая Иванова.

Tagged

2 thoughts on “Македонски медии ревнаха: Борисов ни отсвири! Зрее ли нов балкански скандал?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *