Валерия Велева изригна: Кирил Петков е вреден за България. Вържете го!

България отблизо

Кирил Петков заплашил лично (октомври 2023) министъра на електронното управление Александър Йоловски да разпредели едни 600 милиона лева по обществени поръчки на фирми, приближени на ПП-ДБ. Министърът признава това пред Председателския съвет на НС и заради заплахите в момента ходи с охрана.

Кирил Петков притискал (септември-октомври 2023) вътрешния министър Калин Стоянов да работи с определени хора от системата на МВР и те да заемат дадени позиции. Министърът признава това публично в тв ефир.

Кирил Петков рекетирал в навечерието на втория тур на местните избори (ноември 2023) лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ако не бъде избран Васил Терзиев за кмет на София, правителството пада. Борисов разкрива публично това пред медиите.

Кирил Петков наруши (май 2021) Конституцията като излъга за двойното си гражданство и подаде невярна декларация при назначаването си като министър в служебното правителство. Прокуратурата го спаси.

Кирил Петков поиска свой главен главен прокурор (ноември 2021) в радиоефира: „Искам главният прокурор да бъде сменен и да сложим наш човек“. Същото каза и за шефа на КПКОНПИ: „Първо трябва да дефинираме какво трябва да направи и след това ще посочим подходящото име“.

Кирил Петков правеше списъци на българи в чужбина, които искаше да вкарва в специалните служби. „Може да внесем от чужбина главен прокурор, шеф на КПКОНПИ и хора за службите за борба с корупцията“ (2022).

Кирил Петков излъга в австрийския парламент (октомври 2023), че причината за неприемането ни в Шенген е липсата на реформа в българските служби. Лъжата му бе разобличена публично от шефа на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка, което постави странати ни в унизително положение.

Кирил Петков е изборен фалшификатор – признава (май 2023), че ала-бала с Радев му е утроило резултата на изборите

Кирил Петков излъга (април 2023 ), че баба му е лежала в концлагера „Белене“, където не имало затвор за жени.Нито е била репресира по политически причини.

Списъкът е дълъг …

Кирил Петков е вреден за държавата човек.
И опасен със своето поведение.
Той е патологичен лъжец, който произвежда лъжи, интриги и безумия със скоростта на дишането си.
Рецидивист е в гафовете си и в прегазването на законите.
Невменяем е за действията си като политик.
И е абсолютно безотговорен за последствията от постъпките си на политическата сцена.
Той е заплаха за националната сигурност. По силата на поста, който заема, борави с факти, които са касифицирана информация, защитена със закон, и ги разпространява с цел придобиване на лични дивиденти.
Кирил Петков трябва да бъде отстранен от всякакво участие в политическия ни живот.
Поведението му не подлежи на политически коментар, защото е съотносимо към други институции в държавата.

Разбраха го и от посолствоТО, но нямат механимзи да го остранят.  Инфилтрираха Васил Терзиев в българската политическа система с цел той да замени Кирил Петков в ПП, но се вижда, че операцията ще е без успех.

 

Единственият начин е да правораздавателната система да влезе в основните си функции и за нарушаването на законите Кирил Петков да носи отговорност като всеки обикновен българин.

На първо време – за натиск върху министри от кабинета.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *