Георги Георгиев от ”БОЕЦ”: Бойци на ”Вагнер” лично са охранявали строежа на ”Турски поток” и са издавали тайните на българската икономика

България отблизо
Бойци на “Вагнер” са охранявали “Турски поток” и са работили като разузнавачи. Те са били изгонени от Литва, защото представляват заплаха за европейската сигурност, но очевидно е можело да работят в България.

Това заяви в предаването “Честно казано с Люба Кулезич” по телевизия „Евроком“  лидерът на ГД “БОЕЦ” Георги Георгиев. Той заяви, че до българските институции са предадени редица документи, започнати са проверки, които обаче не са достигнали до резултат.

 

„Къде са тези документи. Какво се слчва по тези сигнали? Прокуратурата може да разследва и прокурори, които са разпъвали чадъри“, посочи още адв. Методи Лалов.

 

„Турски поток“ да го оставим настрани и да оставим службите да работят, каза онзи ден Кирил Петков в интервю по телевизията. Изследват какво имаме, кои са ни свидетелите. Но всичко е подсигурено, няма как да ни спрат. Работим с външни, партньорски служби. Работим в координация с тях и сме предоставмили част от документите, които сме обработили. Начело на ДАНС продължава да стои човек, назначен от Румен Радев. Ако ДАНС не могат да пробият, защо парламентът мълчи?“, попита Гергиев.

 

„По всичко дължат отговор службите. Няма вариант да си починат. Ако оставят нещо настрана, значи го ползват за разменна монета. Да не ми говори, че нещо трябва да се изчака и не трябва сега да се занимаваме с него“, смята адв. Лалов.

 

Георгиев заговори и за схемите с купуване на гласове в община Гурково. Множество сигнали са подавани към прокуратурата и МВР, но институциите отказват да действат. Преди дни Георгиев бе изгонен от съдебната охрана при опит да се срещне с изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов.

 

„Лично бяха готови шестима души да свидетелстват пред МВР, ДАНС. Те сигнализират за купуване на гласове с участието на Халил Летифов. Репресиите срещу тях продължават. Хората дойдоха със заявка да се срещнат със Сарафов. Влязохме спокойно, добронамерено“, разказа Георгиев.

 

Той посочи, че ако гражданите не бъдат чути за схемите с купуване на гласове и институциите не започнат да действат в навечерието на предстоящите местни избори, ще бъдат блокирани ключови пътища.

Tagged

1 thought on “Георги Георгиев от ”БОЕЦ”: Бойци на ”Вагнер” лично са охранявали строежа на ”Турски поток” и са издавали тайните на българската икономика

  1. Този неприятен човек в момент на заработване. Та Вагнер издавали тайни, но то няма нужда от вагнеровци след като има такива георгиевци е др. подобни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *