Валери Симеонов: Не сме се вкопчили като маймуни в палмата на управлението! Но оставка няма да подадем!

България отблизо

„Поставихме въпроса пред г-н Борисов, че всичко трябва да се обсъжда в коалицията и не трябва да научаваме от медиите за евентуални нови поискани оставки. Премиерът не трябва да взема прибързани решения“.

Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Обсъдихме много въпроси и решихме, че не трябва да се бърза. Не трябва Борисов да взима сам решения. Няколко пъти през тези 3 години съм правил забележка на министър-председателя. Ако ГЕРБ имаха повече от 121 депутата, то тогава би имал право да взима еднолични решения.

Аз и вицепремиерът Каракачанов бяхме против тримата министри да подават оставки“, добави той.

„Много добре познавам работата на тримата министри, работил съм добре с тях и в никакъв случай не мога да кажа, че имат обвързаност с Доган и Пеевски.  Не съм видял каквото и да е основание за такъв упрек.

Ние отново ще обсъдим тези промени, а може да има и други“, допусна политикът.

„Вчера взехме решение тотално да се промени схемата на студения резерв в енергетиката. Можете ли да си представите обвързаност на Валери Симеонов и Каракачанов с ДПС, това просто е абсурдно!

За съжаление в протеста има елементи, които са командвани от „Дубай. Божков лъже и преекспонира, но поне 1000 човека може да управлява. Не сме се вкопчили като маймуни в палмата на управлението, но има законен ред за формиране на парламент, категоричен е Симеонов, цитиран от blitz.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *