Валери Симеонов: Тези объркани хора много грешат! Отказвам да легитимирам измишльотините им!

България отблизо

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не иска да легитимира измишльотините на ДПС. В кулоарите на парламента той коментира вчерашният развой с гласуването на субсидиите.

Въобще не отговарям на фантазиите на тези объркани хора от ДПС, че е имало договорки с БСП, категоричен бе той. Прегласуването било допустимо, защото текстът бил гласуван само веднъж. Но по мнението му коментирането на позицията на ДПС означавало легитимация на техните измишльотини.

Всичко е в правилата и установения ред на Народното събрание, заяви още лидерът на НФСБ. Нямало е поставяне на условия за стабилността на кабинета. Ние не сме рекетьори, отсече Валери Симеонов.

Темата за финансирането от бизнеса щяла да се постави в Закона за политическите партии. Ние ще продължаваме да държим на горна граница на субсидиите, тъй като големите партии получават прекалено много пари, смята лидерът на НФСБ.

НФСБ винаги са настоявали, че партиите трябва да бъдат финансирани от държавата, отчете той. Нула лева субсидия щяла да ликвидира останалите партии и щели да останат само ГЕРБ и ДПС. Вчерашният ден е победа за Горанов, подчерта Симеонов и благодари на финансовия министър за добрия диалог.

Снощи с поведението си в пленарна зала ГЕРБ опровергали всякакви твърдения за договорки. Тази позиция изрази председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Коалиционният партньор поставил въпроса, че трябва да има субсидия. ОП им казали, че само тогава ще останат да гласуват с тях бюджет 2020. Нашата отговорност е пред хората, заяви Дариткова. Смятам, че няма нарушение на правилника, заяви още тя.

По време на разговорите между партньорите имало комуникация с премиера Бойко Борисов. Ние сами не можем да реализираме това управление, каза още тя. По думите й държавата трябва да бъде стабилна. За Даниела Дариткова важно било да се обсъди законът за политическите партии.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *