Вдовицата на подп. Терзиев, нарече гибелта на мъжа си „безсмислена смърт, или едно убийство?“

България отблизо

В сряда Министерство на отбраната разпространи доклада на Военна полиция за авиоинцидента. Според доклада, причината е „загуба на пространствена ориентировка от екипажа при нощни полети над море“.

 

„40 дни от една безсмислена смърт, или едно убийство? А все още рапорти за оставки няма! И лица с чувство за вина няма! И виновни няма! Само една „пространствена дезориентация“…“.

Това написа Димитрина Попова, съпруга на загиналия на 9 юни пилот Валентин Терзиев, чийто изтребител МиГ-29 се разби в Черно море по време на учение.

В сряда Министерство на отбраната разпространи доклада на Военна полиция за авиоинцидента, в чийто заключение пише, че най-вероятната причина за настъпването на катастрофата е „загуба на пространствена ориентировка от екипажа при нощни полети над море“.

Явно по мнението на вдовицата заключението на доклада не отговаря на истината. Тя е най-близкият човек до подп. Терзиев и сигурно знае за полетите повече от доста хора. И затова тя не смята, че когато пилотът и поразил мишената и тръгва да излезе от мястото на стрелбата, той едва ли ще се насочи надолу към морето. Защото има уреди, които показват къде се намира самолета. А и до преди да порази мишената пилотът се е снишавал, Съвсем логично е след като я порази да тръгне да се издига, а не да продължи да се снишава към морето.

После, подп. Терзиев не е новобранец, който без да разбере се забива в морето. Нещо в този доклад и в официалната версия не е както трябва. Нещо не е наред. Защото пилотът не се е самоубил. И не е направил грешка. Поне според най-близките му хора. И според неговите колеги летци.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *