Борисов се закани: Радев се опита да ме изчегърта, обаче аз ще го потопя! Ще си плати на президентските избори!

България отблизо

Президентът Румен Радев се похвали, че служебният кабинет успешно е демонтирал предишното управление. По духа на конституцията ни обаче служебният кабинет не се занимава с такива неща. Нито един президент до момента си не си е позволил да злоупотребява с конституцията и служебния кабинет така както Румен Радев. Всички са се въздържали от това. Радев обаче води война срещу демокрацията. Това е пагубно и той ще трябва да плати цена на предстоящите президентски избори. С тези думи заместник-председателят на ГЕРБ, Даниел Митов, откри днешната пресконференция на ГЕРБ.

 

След него думата взе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Първата тема, която коментира, беше отношението на формацията на Слави с ДПС: „ДПС играе за ИТН. Всички назначения в горските стопанства са направени от ДПС. Назначаването на Цонев в надзорен съвет вече става ясно“.

 

Той цитира служебния министър Бойко Рашков, който твърдеше, че има купуване на гласове във Врачанско от партия с определен етнически профил. Според него това твърдение обаче не е било разследвано, а подминато от служебния вътрешен министър: „Някой му дърпа ръчната спирачка ясно. Това е Радев. Повече никой не проявява интерес и Аврамов вече е депутат“, допълни той. По думите му над 3000 симпатизанти на ГЕРБ са подложени на репресии и натиск.

 

„Заместник-директорът на полицията в Кърджали изведнъж се изстрелва на най-високия пост. Сиреч ангажиментът към ДПС вече е свършен“, категоричен беше Борисов.

 

Бившият премиер цитира изказвания на лидера на „Да, България“ пред медиите, в които последният напада ДПС. След това направи преглед на изказванията на Слави Трифонов и Мая Манолова за участието на бившия омбудсман в БСП.

 

„Колкото повече стои това правителство, толкова антидемократа Румен Радев се дискредитира. Това ли е демокрацията по радевски и правосъдната система по радевски?“, попита Борисов.

 

Борисов обърна внимание и на изказванията на министър Стойчо Кацаров: „Аз се надявам, че това дето излъга за подписите и това ще стане ясно“. Според него поведението на Кацаров към медиците е несправедливо: „Ние денонощно се борихме за живота и здравето на хората. Тогава се запознах с Балтов, Мутафчийски, Кантарджиев, Гигов и Ангелов. Всички тези хора са 100% специалисти. Ние развихме и модернизирахме БулБио. Българите виждат разликата като отидат в Гърция, Турция и на други места. По нашето Черноморие работи всичко – народът се весели и почива. Когато фактите говорят, г-н Кацаров, по-достойно е да кажеш, че сме се справили добре, а не да изчегъртваш директори на болници“.

 

Той съобщи, че Гърция днес има над 2000 заразени, Англия нас 4000, а Гърция – над 25 000. За сравнение даде България, в която има 57 за последното денонощие: „Справихме се по най-добрия начин за здравето и психиката на хората. Те ли ще ми дават оценка? Кажете поне едно „благодаря“! „Чегъртаме ги, защото искаме постове!“ Кацаров и компания горяха маски пред МС“

 

В рамките на 3 дни министър Кацаров си променя мнението няколко пъти. Той излъга всички български граждани. В крайна сметка аз питам: Подписвал ли е документи за лечение в болницата. Какво се случва в страната? Новоназначеният директор на Ямболската болница е пенсионер на 69 години. Назначава се директор „Александровска“ болница и аз сега питам какво постигна този човек в болниците в Шумен и Ловеч“. Това заяви бившият здравен министър Костадин Ангелов.

 

Той каза, че новият директор на „Пирогов“ е член на ДБ. Той не пропусна да зададе въпрос за ваксинацията и защо тя не върви : „Сега българите са подложени на риск. Г-н Кацаров, вие се провалихте!“

Борисов коментира обвиненията срещу него и темите при протеклия разпит: „Този човек, яденият, жив ли е сега? Значи май не сме му направили нищо. Нула истина! Аз си имам къща в Банкя и това е. Ние вече сериозно се замисляме за всички тези набеждавания. За това ме съветват адвокатите. Да ме викат колкото искат!“

Лидерът на ГЕРБ категорично отрече да познава Маги Бадер: „Това, което причиняват на хората е ужасно – комунистически стил! А Рашков няма ли кой да го пита за 19-те имота? Нали всички сме граждани!“. Той нарече Радев „разделител на българския народ“.

 

„Ако може да остане това служебно правителство, това е най-добре за нас. Това ще потопи Румен Радев. Ето сега чуваме как кантората на министъра на икономиката е назначена в ББР. Докато ни викат в полицията е добре, да не вземат да ни посегнат само!“, категоричен беше Борисов.

 

Бившият премиер коментира и неприятната ситуация с журналистката Ива Николова на пресконференцията на ИТН: „Господ ни е създал различно. Не сме всички толкова красиви, умни, стройни, високи, с дълга коса. Господ е създал разнообразие и всеки си го харесва някой. Не е хубаво като обиждат така. За съжаление нивото в политиката се сведе до обиди“.

 

Той коментира и атаките срещу ГЕРБ от страна на политическите опоненти: Ако вас ви подложат на този натиск, под който е ГЕРБ и 100 000 гласа няма да вземете“.

Освен това уточни, че на разпита са го питали дали си спомня ситуации от миналото и дали познава определени хора.

 

Борисов отговори на журналистически въпрос за отношението на ГЕРБ към правосъдната реформа и отстраняването на Гешев: „Ние искаме честна правосъдна система. С такива като Бойко Рашков едва ли ще се случи. Той се занимава с изчегъртване на ГЕРБ! Чакай, това е служебно правителство! Нали идеята му е да прави избори? Чакайте, обаче, те тепърва така ще ви нагласят „Да, България“. Точно, когато не очаквате, ще се оттеглят от вас. Ние това сме го преживяли“.

 

По темата за Балтов лидерът на ГЕРБ отговори така: „Задкулисието си играе с тях. То прозира в думите им. Аз съжалявам, че Балтов не ми е приятел в живота, а само се уважаваме като ръководители. Сега те насила ще ни направят приятели. Общо 51 млн. се вложиха в „Пирогов“, за да се оправи всичко – от фасада до операционни. Жена му е Нина Чилова от НДСВ. Ники Василев, обади се! Кажи им да оставят човека!“

 

„Така е било 1944-та година – едни в Белене, другите в затвора. Това са комунистите – те така правят. Не е останало цвят в обществото – всичко се изрязва до корен! След нас, ако могат да ни преборят, ще дойдат за вас. Да не кажете, че не съм ви предупреждавал. Досега нито една моя прогноза не се е провалила“, категоричен беше Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *