Вежди Рашидов пак тръгва към парламента. Не можел да гледа как държавата затъва без него

България отблизо

Бившият министър на културата Вежди Рашидов ще бъде на избираемо място в пловдивската листа на ГЕРБ за предстоящия парламентарен вот. Очаква се отново тя да бъде водена от Бойко Борисов.

За второто място се спряга досегашният парламентарист Радомир Чолаков, сочен за едно от остриетата на ГЕРБ заради експертизата си на юрист. Трети ще е Рашидов, а четвърти – преподавателят от Аграрния университет доц. Стефан Шилев. Той беше депутат и в 47-то Народно събрание.

Рашидов досега е влизал в Народното събрание от Пловдив. На последните избори не беше в листата на ГЕРБ. Сега обаче се завръща. Винаги е подчертавал, че е свързан с града на тепетата, тъй като е служил войник в него и е другарувал с Димитър Киров, Георги Божилов-Слона, Начо Културата.

Бившият кмет Иван Тотев, който беше в последните три парламента, не искал повече да е депутат и отстъпва от листата. Досега винаги е бил втори в нея. Според хора от ГЕРБ той желаел да си остане в Пловдив и да се занимава с партията. Не е изключено на местните избори да влезе на избираемо място в листата за общински съветници. Групата на ГЕРБ в местния парламент е съставена от близки до Тотев съветници, които често гласуват контра на предложенията, внесени от кметската администрация на Здравко Димитров.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *