Жестока несправедливост: Ето какво се случва с болничните и инвалидите от началото на 2020 г.!

България отблизо
Патриотите и управляващите драстично намалиха броя на хората с увреждания, които получават компенсации за състоянието си.
Имам 17 години опит в ТЕЛК и мога да твърдя, че само 15% от хората с увреждания са с едно единствено заболяване и няма да бъдат ощетени. Всички останали ще бъдат. Това заяви пред Фрогнюз д-р Боряна Холевич.

От началото на 2020 г., между 150 и 200 000 няма да получат абсолютно никаква подкрепа. Това са хората от така наречената трета група – с между 50-70% инвалидност.

Една част от така наречената втора група също ще останат без никаква помощ. Правят се промени и в наредбата за експертиза на работоспособността, за да се пестят пари на НОИ и държавата. Парите са поставени над страданията на хората с увреждания.

 

Неотдавна протестирахме срещу наредбата за експертиза, свалиха я от сайта на Министерство на здравеопазването, след което тихомълком я прокараха. Ако се обжалва от пациенти, тя може да падне в съда, защото е медицински неиздържана. Не е редно да се дава процент само за едно единствено заболяване. Организмът на човека е едно цяло, каза още д-р Холевич.

Сега, така наречените „патриоти“, заедно с „приятелчетата“ си от ГЕРБ искат да не се плащат и болничните. Понеже имало много измами. Ами какво правят един куп правителствени агенции?! Защо не си свършат работата и не хванат фалшивите болнични?! И защо преди изборите не казаха, че няма да плащат болничните?!

После, нека видим колко души работят държавна работа, та да не може да им се изплащат болничните? Това са учителите, полицията, остатъците от армията, общинската и държавната администрации. Общо, тези хора нямат и половин милион души. Ако правителството не може да контролира и плаща болничните на по-малко от половин милион души, за каква държава говорим тогава?! Сигурно за същата държава, която не може да направи минималната пенсия някакви мизерни 300 лева?!

Значи правителството абдикира от своите задължения към най-уязвимите групи – към пенсионерите, инвалидите, работещите бедни, отказва да плаща болничните. На всичко отгоре, за да поддържат някаква илюзия за нормалност, Борисов и Горанов непрекъснато вземат заеми от МВФ. Защо се случва всичко това?! Ами много просто. Защото нямаме икономика. И цели десет години, вместо да развива икономиката, Борисов ни разправя приказки като лъжливото овчарче. Нарича строежа на АЕЦ „Белене“ гьол, спира Южен поток и тръбопровода Бургас – Александруполис.

Изобщо, прави всичко възможно да отреже приходите, които могат да влязат в държавния бюджет. Спира всички големи проекти, които могат да възродят икономиката ни. Ето затова хората не искат повече това управление. Защото то убива държавата и хората.

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *